Àmbit de la notícia
Social

La Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià neix per impulsar l’atenció integral al territori

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Rubén Escobar
  • Membres de la Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià.
  • Instantània durant la segona sessió de constitució de la Taula de Salut Mental Ponent.
    Instantània durant la segona sessió de constitució de la Taula de Salut Mental Ponent.

L’entitat Salut Mental Ponent presenta aquest nou espai de reflexió i treball col·laboratiu amb l’objectiu de millorar la coordinació en temes de salut mental.

La Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià neix impulsada per administracions locals i entitats del Tercer Sector que volen millorar la coordinació entre els diferents agents de la comarca en l’àmbit de l’atenció en salut mental. Liderada per Salut Mental Ponent, aquest nou espai de reflexió i treball col·laboratiu pretén promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori.

El passat dimarts dia 4 de febrer, la sala Alfred Perenya de Lleida va acollir la segona sessió de la constitució de la Taula, amb la presència d’administracions i entitats que van signar la seva adhesió, com és el cas de la Paeria de Lleida o la Fundació Aspros. La primera sessió on es va presentar la iniciativa es va celebrar el 17 de desembre. “La salut mental és la base per al benestar i el funcionament d’un individu i una comunitat”, va afirmar Montse Pifarre, regidora de Recursos Municipals.

Des de la Taula, un dels objectius és promoure iniciatives de sensibilització, prevenció i lluita contra l’estigma. En aquesta línia, la presidenta de Salut Mental Ponent, Eva Barta, ha volgut destacar tres eixos de treball claus de la nova plataforma: coneixement i xarxa associativa, educació i sensibilització i promoció de polítiques de salut mental.

Amb la Taula de Salut Mental de Lleida, ja són 24 les taules constituïdes a Catalunya. A més de les entitats i de l’administració pública local, també s’han implicat administracions comarcals com el Consell Comarcal del Segrià, la Diputació de Lleida o organismes de la Generalitat de Catalunya.

Entre les entitats, s’han unit al projecte la Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Addiccions, AADDMM Teeraferma, la Federació Salut Mental Catalunya, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, l’Associació Intress, la Fundació Intress per a la Integració, la Fundació Tomàs i Canet, la Fundació Alosa, la Fundació Ilersis, l’Associació Agrupat i FeSalut.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari