El GEPEC demana que es respecti la biodiversitat salvatge
Comparteix
L'entitat ecologista ha fet una crida perquè els ajuntaments no retirin immediatament la natura salvatge que s’ha obert pas durant el confinament per tal que la ciutadania en pugui gaudir.
La buidor absoluta governa els carrers d'arreu del món des de fa setmanes. Parcs, places i jardins completament desocupats a causa de l'absència de persones fent vida fora de casa. L'aturada de gairebé tota l'activitat humana ha deixat total llibertat a la biodiversitat perquè torni al seu equilibri: rius i mars més nets, presència de més animals... però sobretot més verd. El confinament ha donat pas a que es desenvolupin espècies salvatges i comenci a créixer vegetació en una gran varietat de zones.
Davant d'aquesta situació, el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) demana a tots els ajuntaments i a la ciutadania catalana que, un cop es comenci a aixecar el confinament i l'activitat del país torni a la seva normalitat, es tingui consciència de fer-ho respectant la nova natura salvatge que s'ha originat.
Per tal d'aprofitar aquest esdeveniment mediambiental, el GEPEc-EdC ha engegat un projecte de col·laboració ciutadana en el que demana a la població que, quan el confinament hagi acabat, fotografiï totes les petites mostres de natura que puguin observar en espais propers.
L'objectiu és, d'una banda, intentar que els ajuntaments col·laborin i no apliquin tòxics herbicides per eliminar aquesta nova vegetació salvatge, almenys fins que la població hagi pogut veure-la. D'altra banda, es vol fer arribar el missatge què la biodiversitat autòctona i salvatge no és pas brutícia, sinó la forma de ser de la pròpia naturalesa.
Un cop acabi el #confinament, per què s'ha de córrer a eliminar les flors salvatges dels carrers o les petxines de les platges? Des del GEPEC-EdC demanem als ajuntaments que no retirin immediatament la natura que s'ha obert pas aquests dies perquè tots/es en puguem gaudir! pic.twitter.com/mneBLNBkrB
— GEPEC-EdC (@gepecedc) April 14, 2020
La campanya es farà a través de xarxes socials, penjant fotografies sota l'etiqueta general #CATrewilding o d'àmbit local, com per exemple, #REUSrewilding. Així mateix, l'entitat anima a la població a instal·lar l'app 'PlantNet', que ofereix un directori de moltes plantes autòctones que la ciutadania podrà observar un cop es pugui sortir al carrer de nou.
Afegeix un nou comentari