Les Comissions d'Igualtat de la UPF i de la UB, en contra de la llei de l'avortament

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les Comissions d'Igualtat de la UPF i de la UB, en contra de la llei de l'avortament

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Els òrgans de la UPF i de la UB que treballen per promoure la igualtat entre homes i dones a les universitats se sumen al rebuig de l'avantprojecte de llei sobre la interrupció voluntària de l'embaràs.

La Comissió Permanent de Polítiques d'Igualtat de Gènere de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), UPF Igualtat, considera que l'avantprojecte de llei orgànica per a "la protecció de la vida del concebut i els drets de la dona embarassada", impulsada pel Govern espanyol i el Ministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, "atempta contra la llibertat de les dones a decidir sobre el seu propi cos".

La comissió homòloga de la Universitat de Barcelona (UB), va un pas més enllà i demana la retirada de la proposta de reforma, ja que, expliciten, "suposa un retrocés en les llibertats generals de les dones i el dret de decidir sobre el seu propi cos".

UPF Igualtat, en el comunitat emès a principis de febrer, afirma també que "amb la supressió de terminis vigents per uns supòsits extremadament restrictius, els drets sexuals retrocedeixen a un passat autoritari on les dones havien de ser tutelades com a menors d'edat". En la mateixa direcció, la Unitat d'Igualtat de la UB afirma que la proposta "victimitza les dones i les considera subjectes passtius que han de ser tutelades per l’estat".

D'aquesta manera, les respectives comissions en matèria d'igualtat de gènere se sumen al rebuig públic emès ja per nombroses organitzacions feministes mobilitzades dins i fora de l'estat.

Afegeix un comentari nou