Àmbit de la notícia
Ambiental

Crida de voluntariat d'Osmon per a la nova campanya de reforestació

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
David Carrillo
  • OSMON ja ha iniciat la crida de voluntariat per la campanya de reforestació 2020-2021.
    OSMON ja ha iniciat la crida de voluntariat per la campanya de reforestació 2020-2021.
  • L'equip de voluntaris i voluntàries farà un seguiment de les plantades i les regarà periodicament.
    L'equip de voluntaris i voluntàries farà un seguiment de les plantades i les regarà periodicament.
  • OSMON plantarà més de 2.600 alzines, roures de fulla petita i garrics.
    OSMON plantarà més de 2.600 alzines, roures de fulla petita i garrics.

Amb l’ajuda dels voluntaris i voluntàries que hi col·laborin, l’Organització Social pel Món plantarà més de 2.600 arbres a partir del novembre.

Ja s’entreveuen els mesos de fred, i l’augment de les pluges a la tardor és a tocar. L’època idònia per dur a terme les reforestacions està a punt d’arribar i, per aquest motiu, entitats com l’Organització Social pel Món (Osmon) ja han iniciat les seves crides de voluntaris i voluntàries.

Per tal de poder engegar les campanyes a temps amb tot ben enllestit, Osmon ha obert noves col·laboracions per convidar a totes aquelles persones que vulguin formar part de la campanya de reforestació 2020-2021. A partir del novembre i fins al febrer, l’organització sense ànim de lucre, i tot l’equip de participants, té previst plantar més de 2.600 arbres que l’entitat està fent créixer al seu viver.

Les espècies que es plantaran enguany, tenint en compte les condicions de la zona, seran principalment alzines, roures de fulla petita i garrics. Tots ells tindran al voltant d’una sabia –un any de vida­– perquè és preferible que els arbres siguin joves i, d’aquesta manera, puguin adaptar-se de millor als ecosistemes de les afores de la ciutat de Lleida.

La tasca de mantenir en bon estat i regar periòdicament els arbres és responsabilitat dels voluntaris, tot i que Osmon també en fa un seguiment intensiu de totes les zones reforestades. L’ideal en èpoques estivals és regar-los un cop a la setmana amb uns dos litres d’aigua per plançó, però fora d’aquesta època “es poden regar un cop cada dues setmanes, mantenint els dos litres”, explica l’entitat.

Osmon s’encarregarà de la gestió de la reforestació, dels tràmits legals, dels permisos per plantar en terres degradades o terrenys agrícoles abandonats i, a més, aportarà tots els materials necessaris pel que fa a l’activitat: arbres, pics, pales i protectors pels plançons entre d’altres. Per altra banda, seran els mateixos voluntaris qui aportin donatius per poder cobrir les despeses de l’esdeveniment i assegurar futures plantades durant els anys vinents.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por OSMON (@osmon.ong) el 16 de Ago de 2020 a las 8:37 PDT

 

Comparteix i difon

Comentaris

Marta

(Usuari registrat)

felic dia

Gracies x la vaster informacio

 

 

noelia dominguez

(Usuari no registrat)

Hola m'agradaria fer de voluntaria en aquest projecte.

Moltes gràcies

Noelia

Visc a CAnet i depen quan ho feu em puc moure

F Pere Tarrés

(Usuari registrat)

Comentari en resposta al comentari: voluntariat

Bona tarda Noelia,

pots contactar amb l'entitat directament a través del seu correu electrònic

osmonong@gmail.com

salutacions

equip de xarxanet

Afegeix un nou comentari