Àmbit de la notícia
Social

L’InfoSA, el primer informatiu realitzat per infants en risc d’exclusió social

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Rubén Escobar
  • Moment del rodatge del telenotícies InfoSA.
    Font: Fundació Salut Alta
  • L'InfoSA és el primer informatiu infantil creat per infants en risc d'exclusió.
    L'InfoSA és el primer informatiu infantil creat per infants en risc d'exclusió. Font: Fundació Salut Alta
  • Un reporter i una reportera s'han encarregat de fer les entrevistes a les diferents fonts.
    Un reporter i una reportera s'han encarregat de fer les entrevistes a les diferents fonts. Font: Fundació Salut Alta

La Fundació Salut Alta de Badalona ha llençat aquesta iniciativa per donar veu als nens i nenes atesos per l’entitat amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants.

El dia 20 de novembre és la data del Dia Universal dels Drets dels Infants, una efemèride a la qual la Fundació Salut Alta s’ha volgut sumar amb una innovadora iniciativa periodística: un informatiu presentat per infants en risc d’exclusió social. L’InfoSA, títol que rep el telenotícies, és un treball de gravació realitzat per un grup d’adolescents del projecte A100 de l’entitat. D’aquesta manera, l’entitat badalonina ha reivindicat enguany el dret de la infància a ser escoltada.

“Tenim molts dubtes i gràcies als nostres reporters especials tindrem connexions per trobar totes les respostes”, afirma amb un to serè l’Ayoub, el presentador de l’InfoSA. Durant l’informatiu, que té una durada aproximada de 5 minuts, diferents infants convertits en testimonis són entrevistats per adolescents periodistes. La Sofia, el Denis, el Prince, la Cinthia o l’Imane són les fonts d’aquesta iniciativa que s’inspira en l’InfoK, l’informatiu infantil de TV3.

Durant l’informatiu també apareixen diferents veus com l’Àgueda, voluntària de l’entitat o la Nancy, mare de participants del Centre Obert. Connexions en directe, entrevistes i stand ups donen a l’informatiu un estil rigorós i un format clàssic pel que fa a la presentació d’un telenotícies. Cal dir que reflexions i opinions recollides han estat treballades prèviament amb 30 nens i nenes de la Fundació.

“Venim d’un temps de confinament on hem pres moltes decisions i, en molts casos, no hem tingut en compte l’opinió dels més petits”, reivindica un testimoni durant l’informatiu. Aquest any, la Fundació Salut Alta ha volgut apostar per ressaltar la importància d’aquest dret i és per això que s’ha llençat aquesta iniciativa. El reporter i la reportera que fan les preguntes, a més, donen a la peça audiovisual un matís important de versemblança.

Cal destacar que l’atrezzo i l’ús de la càmera també ha estat en mans dels adolescents de l’entitat. Des de l’entitat s’ha fet una crida per posar en pràctica aquest dret i compartir-lo perquè arribi com a més gent millor. La difusió d’aquest informatiu, segons l’entitat, és una manera de reconèixer el treball realitzat i demostrar que els nens i nenes tenen molt a dir.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari