Àmbit de la notícia
Informàtic

Usapps, una web app per denunciar l'assetjament escolar

Entitat redactora
Colectic
  • Tres alumnes en una classe. Foto de RODNAE Productions de Pexels

La conselleria d'Educació llança una eina per detectar violències a la comunitat educativa.

Un de cada quatre infants, el 23,6%, pateix assetjament escolar, segons l'Associació Catalana per a la Prevenció de l’Assetjament Escolar (ACPAE). Els últims dos mesos la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV) rebut 183 denúncies. Per això, la conselleria d'Educació ha posat en marxa la web app Usapps per facilitar les denúncies de casos de violència especialment en l'àmbit escolar, però també a casa, al carrer o a internet.

La web app, disponible en català, castellà, xinès, anglès, aranès, àrab i urdu, permet que tant l'alumnat com el professorat puguin denunciar casos d'assetjament a través d'un qüestionari amb preguntes sobre la persona assetjadora i els fets denunciats, que poden anar des de la violència verbal a l'agressió sexual. L'objectiu és que els especialistes de la USAV puguin acollir, acompanyar i actuar en les denúncies que es rebin, treballant de forma estreta amb les persones referents de cada territori.

Un cop feta la denúncia, la web ofereix el contacte de l'USAV i també la possibilitat d'esborrar les dades introduïdes.

Aquesta eina s'emmarca dins del pla de Les Escoles Lliures de Violències, adreçat a tots els centres públics i privats i a la comunitat educativa, que té com a principal objecte la prevenció, intervenció i seguiment de les situacions de violència que afecten l’alumnat. El pla compta amb un pressupost de 34,74M€ que es desplegarà fins al 2026.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha subratllat en una entrevista a RAC1 que les escoles han d'acompanyar emocionalment i ensenyar l'alumnat a "ser persones i a conviure" i, per tant, és una prioritat per al Govern que siguin llocs "lliure de violències i de segregació".

Davant d'un cas d'assetjament escolar proper, l'ACPAE aconsella al seu decàleg que es presti atenció i no es menyspreï la queixa de la persona afectada, que es busqui més informació abans d'alarmar-se, que s'animi els infants a denunciar casos d'assetjament i que les persones adultes esdevinguin referents a l'hora de mostrar els sentiments.

Comparteix i difon

Comentaris

javier pons verhas

(Usuari no registrat)

Bon dia,

Durant aques curs, el meu fill de 10 anys , que cursa 5e, ha estar rebent insistents cartes d'amor per part de una companya, la qual inclus ha arribat a no deixar-lo relacionarse amb altres companys  a classe, al pati i inclus en el ambit extraescolar (aniversaris, parc..)

Desde l'escola no han advertit el problema, tot i que el meu fill plorava sovint i es trovaba totalment deshubicat.

Agrairia assesorament sobre els pasos que podem fer, ens hem plantejat inclus canviar-lo de colegi, estem esperant plaça.

 

Gracies,

 

Javier Pons

 

 

F Pere Tarrés

(Usuari registrat)

Comentari en resposta al comentari: assetjament amoros cap al meu fill

Bon dia Javier,

Xarxanet.org és una web informativa on posem a disposició dels usuaris recursos pel seu ús.

En aquest cas, en aquesta notícia es parla d'aquest recurs Usapps, que és un canal del Departament d'Educació que està a disposició de totes les families com a canal de denúncia.

En el vostre cas us animem a què en feu ús, tan sols heu de seguir l'enllaç i anar seguint els passos que us indiquen i aportant tota la informació possible: https://usav.educacio.gencat.cat/

Esperem que pugueu solucionar com més aviat millor aquesta situació i haver estat d'ajut,

Cordialment,

Afegeix un nou comentari