Les finances ètiques creixen en l’any de la pandèmia
Comparteix
Durant la crisi sanitària aquest sector ha concedit més crèdit que mai.
L’Observatori de les Finances Ètiques ha presentat el baròmetre del 2020 que reflecteix l’evolució d’aquest sector que va en augment a l’Estat espanyol. “En el 2020, pel que fa a finances ètiques, es van assolir uns màxims històrics mai abans vistos”, ha destacat Sergi Salavert, coordinador de l’Observatori. S’han aconseguit més de 2.450 milions d’euros d’estalvi, un 9,45% més que el 2019.
També destaca l’increment considerable del nombre de préstecs donats per les entitats de finances ètiques que superen els 1.720 milions d’euros, el que suposa un creixement del 16,02%; en un sector on la tassa de morositat és molt baixa (de l’1,52%, mentre que el sector bancari convencional experimenta un 4,51% de morositat).
“L'evolució de les finances ètiques a Espanya és positiva i s’ha arribat a màxims històrics en atorgament de crèdit a l’economia real”, destacant, sobretot, que els préstecs concedits per les entitats de finances ètiques a Espanya han superat els 1.720 milions de euros el 2020" pic.twitter.com/e8WrMtF6zv
— FETS.org (@banca_etica) November 9, 2021
Segons les xifres de l’Observatori, el nombre de persones físiques i jurídiques clientes d’entitats de banca ètica ha disminuït lleugerament durant el 2020 (un 2,46% menys respecte de l’any anterior), assolint les 189.968 persones usuàries. En aquest sentit, Salavert ha explicat que les entitats de finances ètiques “s’han focalitzat a finançar projectes col·lectius i d’entitats, i no tant a donar serveis a les persones individuals”.
El medi ambient és el sector en el qual es destina més finançament ètic (38,43%). Olatek, Santiveri o Energia Solar Baobab són alguns exemples de projectes finançats amb aquests diners. En segon lloc, hi ha el sector social (23,54%), seguit del cultural (17,43%). El 20,60% restant correspon al finançament de particulars i l’administració pública. En l’àmbit internacional, aquest finançament es realitza principalment a través de microcrèdits (83,80%).
Pel que fa al sector de les assegurances ètiques, el baròmetre destaca que durant el 2020 han gestionat un volum de primes de 1.632 milions d’euros. Això es tradueix en un 2,7% del total de primes a l’Estat espanyol.
En aquesta ocasió, l’Observatori de les Finances Ètiques també ha volgut fer una radiografia més acurada de les característiques del sector assegurador. Destaca sobretot la prudència del sector a l’hora d’invertir, ja que el 83,84% representa inversió en deute fix (de públic i privat), és a dir, molt per sobre que en el sector assegurador convencional.
Altres xifres característiques són la presència més gran de dones en càrrecs directius i el ventall salarial és inferior a 1 a 8.
Davant d’aquestes i altres xifres l’entitat ha volgut remarcar la importància de les finances ètiques per reduir l’impacte econòmic que ha comportat la pandèmia tant per a les persones com per a les organitzacions.
Bona nit, sóc l'Angel Lapaz Nebot, president de l'associació El Racó Sostenible, creada el 25/11/2021 (data solicitud registre)
Tenim el LLAUT ELÈCTRIC SENSE BARRERES a mitges i necessitem finançament per acabarlo, per fer un Crowdfunding i poder posar-lo a l'aigua.
Tenia casa de turisme rural (El Racó Sostenible) i després del cancer de colon, vaig haber de vendra la casa per cubrir hipoteca.
Gràcies a tenir al cap el projecte del Llaut elèctric, durant la quimio vaig canviar el xip i vaig veure que protegir el mediambient era molt necessari pero també ho era donar a conèixer el Parc Natural Montgrí, illes Medes i Baix Ter a persones amb discapacitat..... i vaig fer una plataforma a popa per poder entrar amb cadira de rodes amb un hidràulic per poder-se banyar també, i vaig pensar en crear una associació per donar-li forma jurídica
Voldria informació de on poder demanar un prestec a la banca etica, gràcies
Angel Lapaz 600 83 13 88