Àmbit
Informàtic

5 apps educatives per dinamitzar activitats de música

Entitat redactora
Colectic - Informàtic

Fem un recull d'eines digitals que poden ser útils a entitats que treballen amb infància i joventut i que exploren l'àmbit musical.

Les aplicacions mòbils poden ser útils per a entitats que treballen amb infància i joventut per tal de dinamitzar grups més enllà de l'espai físic. La creativitat és una eina estimulant i, en concret, la música és un element relaxant que pot jugar un paper clau en l'educació emocional de les persones. Fem un recull d'aplicacions divertides per dinamitzar activitats en relació amb la música.

Índex

Experiment de música per a Chrome

Aquesta eina no és una app sinó que és una plataforma web que es pot fer servir des del mateix navegador. Conté dotze experiments musicals relacionats amb diferents aspectes de la música com el ritme o la melodia i pot servir per fer una primera aproximació al món músical amb infància de més de cinc anys.

Des d'un piano col·laboratiu que es pot compartir amb un enllaç fins a uns micos que toquen percussió passant per una eina que relaciona el dibuix amb el so amb el nom del pintor sinestèsic Vasili Kandinsky: la plataforma té un ventall molt ampli de possibilitats.

Toca Band

Per a aquelles persones menudes que s'atreveixin a crear una banda de música i fer un concert, amb aquesta aplicació podran combinar i explorar ritmes i sons a través de setze curiosos personatges, cadascun amb el seu instrument específic. També podran jugar amb les animacions i amb divertits efectes de so.

Aquesta apliació és de pagament però assequible, i es pot trobar a l'AppStore.

Little Fox Music Box

Aquesta aplicació també és de pagament i només està disponible en anglès. Tot i així, la destaquem per la gran acollida que ha tingut i pel disseny de l'artista Heidi Wittlinger, nominada a l'Oscar el 2002 pel millor curtmetratge d'animació.

És una mena de llibre d'artista interactiu amb uns gràfics molt potents al servei de cançons infantils tradicionals. La idea és que infants d'entre 2 i 6 anys puguin interactuar amb els gràfics mentre senten o canten les cançons en mode karaoke. Per tant, no només es familiaritzen amb la música i amb la tradició sinó que també s'incien, en el nostre cas, en la llengua anglesa.

Smule

En el món de les aplicacions de karaoke, hi ha també opcions per al jovent. Smule, per exemple, té milions de cançons en format karaoke tant clàssiques com modernes per cantar en solitari o en format dueto, i moltes funcionalitats per editar el to de veu o afegir-hi vídeo i efectes.

A més, permet la interacció social a través de la compartició de cançons i d'un perfil per poder connectar amb altre persones usuàries.

Lacuerda.net

Ens desviem de les aplicacions d'última generació per visitar una web que ja té uns quants anys i que es molt útil per a aquelles persones de qualsevol edat que estiguin començant a tocar la guitarra o el piano. En aquesta plataforma hi podeu trobar un cançoner amb tablatures d'acords i partitures molt complet, a més de recursos com un afinador, un diccionari d'acords i un glossari de ritmes, i altres funcionalitats com vídeos tutorials.

També disposa d'una comunitat de persones usuàries que s'encarreguen de pujar noves cançons i de millorar-les, de tal manera que podreu triar entre diferents opcions i entre diversos nivells per fer que la nostra música comenci a sonar i s'assembli a aquelles cançons que més ens agraden.

Ara també està disponible en format aplicació, que permet seguir les tablatures i partitures des del mòbil sense necessitat de memoritzar-les ni d'algú que vagi passant la pantalla del dispositiu ja que avança automàticament.


 

Comparteix i difon