Àmbit de la notícia
Ambiental

7 activitats de voluntariat ambiental per acomiadar l'any conservant la natura

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Carlos Faneca
  • Platges Netes Llançà impulsa la seva 57a neteja del litoral aquest mes de desembre.
    Platges Netes Llançà impulsa la seva 57a neteja del litoral aquest mes de desembre. Font: Platges Netes Llançà
  • ADENC organitza el 18 de desembre una jornada d'extracció d'espècies invasores al riu Ripoll.
    ADENC organitza el 18 de desembre una jornada d'extracció d'espècies invasores al riu Ripoll. Font: ADENC
  • Segons les persones expertes, es calcula que l'any 2050 hi haurà més plàstics que peixos als oceans.
    Segons les persones expertes, es calcula que l'any 2050 hi haurà més plàstics que peixos als oceans. Font: Llicència CC

Entitats ambientals del territori ofereixen, en plena època nadalenca, diverses activitats de voluntariat ambiental que van des de la recollida de residus a l'extracció de plantes invasores, passant per projectes de ciència ciutadana.

La Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), a través del seu portal de Voluntariat Ambiental, organitza la darrera sessió de l'any, destinada a aquelles persones que estan interessades a fer un voluntariat ambiental o en participar en algun projecte de custòdia del territori, per atendre els dubtes i consultes que els sorgeixi. Serà el 15 de desembre, a l'Hotel d'Entitats de Gràcia de Barcelona.

Malgrat que ens trobem a les portes de Nadal, i l'any arriba a la seva fi, les entitats ambientals no descansen, i continuen oferint activitats de tota mena per tractar de continuar millorant el nostre entorn a través d'accions directes, però també d'indirectes amb activitats de divulgació o sensibilització. Si estàs buscant activitats de voluntariat ambiental, et presentem set propostes que et permetran acomiadar l'any posant el teu granet de sorra per conservar la natura.

  • Recollida de residus a la Platja del Far de Vilanova (17 de desembre)

Custodia Platges Garraf organitza una nova recollida de residus, en aquesta ocasió a l'Espai d'Interès Natural dels Colls-Miralpeix, i més concretament a la platja del Far de Sant Cristòfol, a Vilanova i la Geltrú. Serà el 17 de desembre de 10 a 13 h. A banda de dur a terme la recollida de residus, s'aprofitarà l'activitat per fer difusió de la fauna i la flora de la zona. Un cop finalitzada l'activitat, es procedirà a fer un vermut en una zona toralment apta per a gossos i famílies amb nens i nenes. Per participar-hi, cal omplir un formulari.

  • Seguiment d’ocells al Parc de Diagonal Mar de Barcelona (18 de desembre)

Barcelona té alguns espais verds molt interessants des del punt de vista de la biodiversitat. Un d'ells és el Parc de Diagonal Mar, un dels que compta amb més espècies d'aus a la ciutat, amb prop de cent cinquanta espècies. Per aquest motiu, SEO BidLife torna a organitzar, el 18 de desembre, un seguiment d’ocells en aquest parc barcelonès que permetrà a les persones que hi participin conèixer les espècies que hi viuen. Els ocells són grans bioindicadors, motiu pel qual fer un seguiment de les aus permet saber quina és la salut de la ciutat.

El punt de trobada serà davant dels tobogans. Per assistir, cal escriure a info@voluntariatambiental.cat o enviar un whatsapp al 649671163.

  • Descobreix els hàbitats de Les Madrigueres (18 de desembre)

El Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès (Geven) organitza una descoberta dels hàbitats de Les Madrigueres, un espai natural que es troba a la costa del Baix Penedès, i en la qual podem trobar diferents hàbitats, com ara llacunes renaturalitzades, dunes, zones arbustives de llentiscle i arç blanc o conreus abandonats amb barraques agrícoles centenàries. L'activitat es durà a terme el 18 de desembre, a les 10 h. Per participar-hi cal reservar plaça trucant al 977 680 010 o enviant un WhatsApp al 670 019 17.

  • Jornada d’extracció d’espècies invasores 'Fes reviure el Ripoll' (18 de desembre)

L'àrea d’esbarjo de Sant Vicenç de Jonqueres (Sabadell) és l'espai escollit per l'Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC) per dur a terme, el 18 de desembre, una jornada d'extracció d'espècies invasores al riu Ripoll. L'objectiu és afavorir la vegetació autòctona tot eduint la presència d'espècies invasores. Es tracta d'una activitat emmarcada dins del projecte de recuperació ecològica del riu Ripoll. Cal inscripció prèvia per participar-hi.

  • Retirada de residus a la Platja del Port de Llançà (18 de desembre)

El diumenge 18 de desembre també es durà a terme una retirada de residus a la platja del Port de Llançà. L'activitat, que s'iniciarà a les 10 h i finalitzarà a les 13 h, està organitzada per l'entitat Platges Netes Llançà i hi col·laborarà Tintoreres Llançà, el club de natació en aigües obertes Llançà. D'aquesta manera, amb la 57a neteja del litoral de Platges Netes Llançà, l'entitat acomiadarà el 2022 fomentant el voluntariat i la conservació de la natura entre la ciutadania del municipi de l'Alt Empordà.

  • Plantació i manteniment a la Font del Gos de Collserola (18 de desembre)

Depana organitza el 18 de desembre, de 9 a 13 h una jornada de plantació, manteniment de la flora autòctona i d’eliminació d’espècies invasores a la Font del Gos de Collserola. Es farà una delimitació de l’antic camí del barri de Cal Notari, al mirador de Montbau, i una plantació d’arbres i arbusts vorejant el camí. És una activitat que es duu a terme en col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Cal fer una inscripció prèvia per participar en l'activitat a info@depana.org o al telèfon 932 10 46 79.

  • 32a sortida pardalera al Delta de l’Ebre (1 de gener de 2023)

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) proposa una sortida ornitològica al Delta de l’Ebre l'1 de gener de 2023. L'objectiu és començar bé l'any descobrint, durant tot un matí, cent espècies diferents d'ocells de la zona. La descoberta es farà de la mà del Manolo Sánchez. El punt de trobada serà a la plaça González Isla, a l’Ampolla, a les 8 h. Més informació i inscripcions al 649 158 072.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari