Formacions gratuïtes de programació per a educadores
Comparteix
La Fundació Princesa de Girona, Aula Planeta i Code.org ofereixen 50 beques per adquirir aquest coneixement necessari per formar l'alumnat del futur.
"El talent és a tot arreu, però les oportunitats no", diuen des de Code.org, una ONG d'origen estatunidenc que vol animar totes les persones a aprendre les ciències computacionals. Ara, juntament amb la Fundació Princesa de Girona i Aula Planeta, ofereix 50 places de formacions en línia gratuïtes de programació i pensament computacional per a educadores per tal que puguin formar l'alumnat del futur.
El curs consta de vuit capítols agrupats en 28 lliçons, que sumen 100 hores de formació i inclouen un projecte tutoritzat a través de la metodologia de l'ONG. Per cursar-lo no cal tenir coneixements previs. La inscripció es pot fer a través d'aquest formulari.
L'Hora del Codi
Un dels requisits és que les educadores que el facin hauran d'impulsar l'Hora del Codi a la seva aula els tres mesos després del curs i l'alumnat haurà d'omplir una enquesta per mesurar l'impacte de la formació.
L'Hora del Codi és una iniciativa internacional per promoure el pensament computacional en hores lectives i que es potenciarà l'any 2023 a Barcelona gràcies a un acord entre Code.org i Barcelona Activa en què participarà el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que ha subratllat que el repte és fomentar les vocacions científiques i tecnològiques, especialment entre les nenes.
El projecte inclou la creació d'un esdeveniment de l'Hora del Codi, la iniciativa educativa internacional més gran del món per estimular l'aprenentatge de la programació.
— Ajuntament de BCN (@bcn_ajuntament) December 14, 2022
Tindrà lloc el març del 2023.
https://t.co/u7cJSxAPEu
Una societat més justa
La programació és una habilitat que s'aprèn experimentant a partir de l'assaig-error, i que permet "aprendre a aprendre", afirmen des de l'organització. Desenvolupa el pensament computacional perquè és transversal, ja que implica altres habilitats com la creació artística, les matemàtiques, la lògica, la resolució de problemes i el pensament crític, a més de desenvolupar factors emocionals com l'autoestima o la tolerància a la frustració.
A més, el sector tecnològic és el que més llocs de feina ofereix i amb millors condicions.
Per tot això, oferir aquestes habilitats a totes les persones independentment del seu gènere, edat, origen o condició, és una forma de contribuir a una societat més justa.
Afegeix un nou comentari