Projecte Home s’estrena a Instagram per arribar a nois i noies
Comparteix
El perfil el gestiona un equip de professionals que s’encarregaran de transmetre i compartir informació que pugui ser útil perquè les i els joves puguin tenir cura de la salut mental i física.
“Creiem que a través d’Instagram podem oferir contingut de valor als joves i adolescents, tocant temes que els preocupen, però que potser no s’atreveixen a preguntar a les persones adultes del seu entorn: saber quan s’han de fer proves d’ITS o com gestionar segons quines situacions”. Ho explica la tècnica a l’Àrea de Gestió i Comunicació del Projecte Home, Estel Soro, per presentar ‘Desenreda’.
‘Desenreda’ és, de fet, un nou canal d’Instagram per a la prevenció de conductes de risc en nois i noies. “És un espai d’informació, en el que oferim el nostre coneixement tècnic en un format lleuger i divertit”, explica Soro, que considera que també ha de servir per “desmentir mites de segons quines substàncies”.
Es tracta d’una nova iniciativa que sorgeix en el marc del programa ‘Projecte Jove’ de Projecte Home per a la prevenció del consum de substàncies, abús de tecnologies i altres conductes de risc. Un equip de professionals s’encarrega de la gestió del canal i de prioritzar la informació que pugui ser útil perquè les i els joves tinguin cura de la salut mental i física.
NOVETAT! El programa #ProjecteJove de Projecte Home Catalunya ha obert un nou canal d’Instagram per a la prevenció del consum de substàncies, abús de tecnologies i altres conductes de risc. Ens segueixes? https://t.co/2diwyJqUlY pic.twitter.com/D37XFfxKjF
— Projecte Home (@projectehomeCAT) January 16, 2023
La tècnica a l’Àrea de Gestió i Comunicació del Projecte Home Catalunya té clar que l’entitat ha de ser on és el jovent “per poder fer més accessible la informació que poden necessitar per prevenir conductes de risc”. L’entitat ja era a Twitter, Facebook, YouTube i LinkedIn, però ara abocarà esforços també a Instagram.
“És un canal més “anònim” que, per exemple, una xerrada a un institut, perquè traiem barreres com poden ser la vergonya o la por al fet que l’entorn conegui les seves preocupacions”, reflexiona Soro. L’entitat convida adolescent i joves -de catorze a vint-i-cinc anys- a què en facin ús per enviar tota mena de dubtes i angoixes per missatge privat, i amb aquestes qüestions s’anirà elaborant el contingut que oferiran pel canal ‘Desenreda’. “Es tracta de reduir els possibles neguits -diu-. El primer pas per fer prevenció és que els arribi la informació que necessiten”.
El programa juga amb la paraula “desenredar”, perquè proposa compartir informació útil amb l’objectiu de ser crítics, tenir cura de la salut mental i física i “desenredar situacions de la vida”.
“Fumo cànnabis, però sovint se’m posa malament i ara estic preocupat dels efectes que pot tenir, però no sé com deixar-ho”, “He començat una relació sexual, però ara no estic segura de voler seguir, què puc fer?”, “Passo moltes hores mirant la pantalla i m’afecta l’estat d’ànim, però no sé com parar” i “Em preocupen les malalties de transmissió sexual, però em fa vergonya preguntar què puc fer per prevenir-les” són alguns exemples de les situacions que les professionals de ‘Desenreda’ intentaran acompanyar.
Afegeix un nou comentari