Thomas Lyhne: "La tecnologia pot ser més important i més crítica per a persones amb discapacitat"
Comparteix
El consultor del Social og Boligstyrelsen de Dinamarca presenta a la jornada d'm4Social al Mobile la plataforma AssistData per a la gestió i subministrament de productes i recursos d'assistència per a persones amb discapacitat.
El consultor del Social og Boligstyrelsen de Dinamarca, Thomas Lyhne, presenta la plataforma Assistdata com a experiència internacional a la jornada d'm4Social al Mobile World Congress.
Què és Assistdata i d'on sorgeix?
Als magatzems locals dels municipis hi havia una necessitat de tenir una visió general dels productes d'assistència per a persones amb discapacitat disponibles al mercat i, durant la dècada de 1990, encara més municipis van començar a tenir sistemes de gestió d'estocs i casos basats en informàtica. AssistData va començar el 1988-89 com a resposta a aquestes necessitats i aquest desenvolupament.
Què vau fer?
Les dades es van recollir i organitzar en una base de dades i es van publicar en catàlegs impresos i com a fitxers csv que es van importar als sistemes de gestió d'estocs i casos. L'any 2000 les dades es van publicar a Internet i es va iniciar la recollida de dades en línia. Al voltant de l'any 2007 les dades ja eren utilitzades per gairebé tots els municipis de Dinamarca.
Què aconsegueix aquesta plataforma?
A més de donar suport a les necessitats de les autoritats locals, la interfície web pública dona suport a la conscienciació general i garanteix l'accés públic dels usuaris finals amb discapacitat i els seus familiars a la informació (incloent guies explicatives, exemples i un fòrum en línia).
Es pot entendre com una manera d'alinear-se amb el requisit general de la convenció de les Nacions Unides per a les persones amb discapacitat: "Proporcionar informació accessible a les persones amb discapacitat sobre ajudes per a la mobilitat, dispositius i tecnologies d'assistència, incloses les noves tecnologies, així com altres formes d'assistència, serveis i equipaments de suport”.
També ha construït una identitat comercial per als proveïdors i fabricants del mercat.
Quina opinió en tenen les professionals?
És una eina utilitzada cada dia per alguns i ocasionalment per altres. Crec que a la majoria de professionals els hi agrada. Elogien la seva predictibilitat, d'una banda, i l'agilitat i obertura, de l'altra. Estem en estret diàleg amb els professionals sobre possibles novetats i millores.
Per als professionals, té diferents propòsits i perspectives: adquisicions, selecció i avaluació, gestió d'estocs, estadístiques, i inspiració i educació.
Què significa per a vosaltres compartir-ho al Mobile?
És un honor ser convidats i un plaer ser part d'aquest important esdeveniment. Estic emocionat per veure què en surt.
El món tecnològic se centra sovint en grans empreses, però el vostre projecte està dirigit al servei públic. Creieu que és un repte pendent de la tecnologia?
La tecnologia no va sempre de fer les coses més fàcils. L'objectiu de la digitalització pot estar motivat per l'estratègia i la política, i la distància entre el sentit polític i estratègic i el sentit pràctic de les cures podria ser més gran en el sector dels serveis públics que en el sector privat orientat al benefici.
Creu que la tecnologia té en compte prou la gent amb discapacitat?
En certa manera, penso que el desenvolupament tecnològic pot estar estimulat pel fet que molta fent té limitacions funcionals i les solucions tecnològiques que necessiten les persones amb discapacitat poden ser pràctiques i eficients per a tothom.
Per exemple, l'estructura accessible de pàgines web per a persones amb discapacitat cognitiva o sensorial poden ser també més fàcils d'utilitzar i d'entendre per persones sense discapacitat i poden ser més fàcils perquè els motors de cerca les indexin.
La tecnologia pot ser més important i més crítica per a persones amb discapacitat que per a la resta. El que dic està inspirat en la coneguda cita de Judith Heumann: "Per molts de nosaltres, la tecnologia fa les coses més fàcils. Per una persona amb discapacitat, fa les coses possibles".
Afegeix un nou comentari