Àmbit de la notícia
Comunitari

Minyons Escoltes i Guies destina un 1% dels ingressos a iniciatives per a la sostenibilitat ambiental

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Meri Mir
  • MEG destina un 1% dels seus ingressos a iniciatives solidàries
    MEG destina un 1% dels seus ingressos a iniciatives solidàries
  • MEG destina un 1% dels seus ingressos a iniciatives solidàries
    MEG destina un 1% dels seus ingressos a iniciatives solidàries

Es tracta d’un finançament que ofereix cada any l’entitat de Minyons Escoltes i Guies per donar suport a projectes amb un benefici social que vagin en concordança amb els valors de l’entitat.

Un any més, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) va convocar el concurs públic per a destinar l’1% dels seus ingressos a projectes solidaris i en línia amb els valors de MEG. Aquest any es destinaven a projectes per combatre la crisi climàtica. En el marc d’aquesta convocatòria, MEG ha rebut 9 projectes, i el jurat ha resolt concedir l’ajuda repartint-la entre 2 projectes de consum responsable i de lluita contra el malbaratament alimentari. Aquests projectes són el col·lectiu Eixarcolant i l’Espai ambiental cooperativa.

El Col·lectiu Eixarcolant presenta ‘Plantes silvestres comestibles contra el malbaratament alimentari’

Eixarcolant és un col·lectiu que té per objectiu lluitar contra el malbaratament alimentari recuperant les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals. Actua per tot el territori i està establert a Jorba, on també gestiona el forn de pa local.

Amb l’objectiu de promoure el coneixement de l’entorn i la sobirania alimentària en el marc de l’escoltisme i en un context de campaments, el Col·lectiu Eixarcolant ha impulsat un projecte per a conèixer i aprendre a reconèixer les plantes silvestres d’ús alimentari: "el que fem, entre moltes altres coses, és recuperar varietats agrícoles tradicionals i tornar a posar en valor les plantes silvestres comestibles amb la idea de transformar el sistema agroalimentari cap a un model una mica més ètic, més just i més sostenible".

La primera fase del projecte consisteix en l’elaboració d’infografies divulgadores, perquè quan els caus vagin de campaments o facin alguna sortida puguin identificar les plantes silvestres d’ús alimentari fàcilment. Cada infografia anirà acompanyada d’una recepta de cuina, apta de ser cuinada durant els campaments o sortides. La segona fase consta de formacions dirigides als consells d’agrupament.

Projecte 'Joves transformadorESS', de l'Espai Ambiental Cooperativa

Espai Ambiental és una cooperativa sense ànim de lucre que va néixer l’any 2004. Treballen per la transició ecològica urbana a través del desenvolupament de projectes amb un vessant ecosocial

Concretament, el projecte Joves TransformadorESS, on s’ha invertit el finançament de MEG, vol donar pes al jovent com a agent de canvi a través del seu temps d’oci, tot acostant els conceptes d’economia social i solidària, economia circular, comerç local i de proximitat i economia feminista als joves participants: "treballem per la trancisió ecològica a la ciutat, tot promovent programes i projectes socioambientals i comunitaris amb els valors de l'economia social i solidària"

Es duu a terme a través d’Espais Joves i Educadors a peu de carrer, mitjançant dinàmiques participatives on es treballa el model de ciutat que es vol assolir, la petjada de carboni de l’ús dels objectes d’oci i una proposta de consum responsable des dels barris. També es fan accions de divulgació entre infants a través de tallers i en equipaments públics.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari