Àmbit de la notícia
Informàtic

Mar Marco: "Si estàs alineada amb les persones amb les quals treballes, guanyes molta qualitat de vida"

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Alejandra Sanchez
  • Les desenvolupadores de l'Up me Up encara continuen implementant millores a l'aplicació per fer-la el més atractiva i senzilla possible per a les usuàries. Font: Pixabay.
    Les desenvolupadores de l'Up me Up encara continuen implementant millores a l'aplicació per fer-la el més atractiva i senzilla possible per a les usuàries. Font: Pixabay.

La cooperativa Facto ha desenvolupat 'Up me Up', una aplicació per trobar feina en empreses de l'economia social i solidària.

El mercat laboral està cada vegada més digitalitzat. És més que habitual buscar feina per plataformes com ara LinkedIn, InfoJobs o, inclús, inclús, a través de xarxes socials.

Tot i la multiplicitat de plataformes laborals que existeixen, fins ara no hi havia cap dedica íntegrament a l'economia social i solidària. És per aquest motiu, i partint d'una problemàtica particular, que la consultora Facto Cooperativa va decidir posar-hi fil a l'agulla i crear l'Up me Up, una aplicació mòbil per posar en contacte empreses i treballadores que comparteixin valors.

Per saber-ne més, des de Xarxanet hem parlat amb Mar Marco, coordinadora de l'àrea de comunicació d'Up me Up.

Què és l’Up me Up?

Doncs així, molt resumidament, podríem dir que l’Up me Up és una eina en format multiplataforma desenvolupada amb programari lliure dedicada a la recerca de feina i de personal dins de l’economia social i solidària.

Com sorgeix la idea de crear aquesta plataforma?

Fa ja un temps que anàvem treballant en aquesta idea que, bàsicament, sorgeix de la nostra experiència com a Facto. A la cooperativa sovint ens trobàvem que, a l'hora de buscar personal, ens costava trobar perfils tècnics, perfils molts concrets que necessitem per desenvolupar tasques molt concretes, que també estiguessin alineats amb els nostres valors.

Tota aquesta reflexió es va fer l'any 2020 i, el 2021, vam sol·licitar una subvenció per a Projectes Singulars d'Economia Social i Solidària i aquesta va ser la manera que vam tenir per començar a donar-li una mica més de forma al projecte. Ara mateix, per desenvolupar el projecte estem col·laborant amb Ecooo, una cooperativa sense ànim de lucre de Madrid, i amb FECOMA, que és la Federació de Cooperatives de Madrid.

En quin punt es troba ara mateix l’Up me Up? Es pot utilitzar ja?

Sí. Ara mateix es pot fer servir només des de la web. Però la idea és que, abans de final d'any, estigui disponible per descarregar a mòbils amb sistema operatiu Android. I, més endavant, volem que estigui també disponible per iPhone.

Ara mateix, la versió que tenim desenvolupada és la versió més senzilla de l'aplicació, però continuem treballant per incorporar noves funcionalitats. Ara per ara, estem en la primera fase de desenvolupament i tenim previstes dues fases més.

Amb quins paràmetres heu creat l’algoritme que permet connectar empreses amb treballadores?

D'una banda, evidentment, es busca que els valors de l'empresa que busca personal coincideixin amb el de les persones candidates. Després, com en tot procés de cerca de feina, es tenen en compte les competències d'ambdues parts que requereix l'oferta laboral i que el títol i els requisits de l'oferta coincideixin amb l'experiència de la persona candidata.

Una de les principals novetats, la tenim en els anys d'experiència. És a dir, no s'exclou ningú d'una oferta per tenir menys anys d'experiència dels que es demanen, una cosa que és molt habitual en altres plataformes laborals.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Up me Up (@upmeup.io)

A més d’empreses i treballadores, l’aplicació també té un espai per a emprenedores i col·laboracions empresarials. Explica’ns més sobre aquesta part de l’Up me Up.

Crec que el gran avantatge que ofereix l'Up me Up per a tothom que l'utilitza, tant empreses, com emprenedores, treballadores, etc. és que garanteix que les persones que hi ha a la plataforma comparteixen uns certs valors.

D'altra banda, també, que és una aplicació intuïtiva, fàcil d'usar, i on volem aconseguir que el procés de buscar personal sigui una cosa àgil i poder també estalviar costos i temps a les empreses. I també, una mica en la mateixa línia, un altre servei de valor afegit que volem oferir també serà tema de formació. Per fomentar la part més tècnica en totes aquelles persones que estiguin interessades en el tercer sector, però que els hi faltin coneixements sobre com funciona l'economia social.

A la campanya de comunicació que heu fet pel llançament de l'aplicació, parleu de com és d'important "estar enamorada de la teva feina". Per què és tan crucial?

Per nosaltres és fonamental estar alineada amb la teva feina, que el que fas es correspongui amb el que sents i amb el que penses. Si estàs alineada amb les persones amb les quals treballes, guanyes molta qualitat de vida. Al final, que els teus valors estiguin en sintonia amb la teva empresa genera una sensació de benestar. Potser és un plantejament molt ambiciós, però és la idea que volem posar sobre la taula, perquè creiem que és un plantejament que també és part de l'economia social i solidària.

A més, per exemple, si parlem de cooperatives i el que volem és aconseguir que s'incorporin noves persones sòcies, és imprescindible que les persones sòcies estiguin alienades amb els valors de l'entitat.

Per què és important que l’economia social i solidària tingui la seva pròpia plataforma de cerca de feina?

Primer de tot, és important per centralitzar les ofertes del sector, perquè a través d'altres plataformes es poden trobar, però queden molt disperses. D'altra banda, el que es busca és donar visibilitat al sector i al potencial que tenim.

A més, pensem que el format 'app' pot atraure a un sector poblacional que tot just s'està iniciant en el mercat laboral i ens pot ajudar a garantir el relleu generacional.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari