Àmbit de la notícia
Social

5 activitats de la Xarxa Punt TIC per a reivindicar el Dia per a l’Eliminació de les Violències Masclistes

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Marta Solis
  • El 25 de novembre és una de les dates assenyalades pel que fa a les reivindicacions feministes. Font: iStock.
    El 25 de novembre és una de les dates assenyalades pel que fa a les reivindicacions feministes. Font: iStock.

Una exposició, un club de lectura feminista i un taller de pintura i vi, entre altres accions són algunes de les activitats programades des de la Xarxa Punt TIC per commemorar aquest 25N.

El pròxim dissabte 25 de novembre es commemorarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones. Des de la Xarxa Punt TIC, durant el mes de novembre, s’organitzaran moltes propostes per a visibilitzar les dones, el seu paper transformador en l’àmbit de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació i la seva presència clau en els sectors STEAM (sigles en anglès que fan referència als camps de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques), així com per a promoure les vocacions tecnològiques entre les nenes, les adolescents i les joves del territori.

En aquest llistat recollim algunes de les activitats més destacades d’arreu del territori.

Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà (Vilanova i la Geltrú)

La Xarxa Punt TIC col·labora amb l’exposició ‘Això sí té nom’, dissenyada per l’Associació de Dones Feministes La Frontissa, amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La mostra de sensibilització ciutadana fa un recorregut per les violències masclistes exercides vers les dones, així com per les lleis catalanes. Fins al pròxim dissabte 18 de novembre, es podrà visitar al municipi.

Biblioteca Municipal Les Voltes (Sant Vicenç dels Horts)

El dimarts 21 de novembre, a les sis de la tarda, el Punt TIC de Sant Vicenç dels Horts impulsarà un club de lectura feminista. En aquest sentit, es comentarà l’obra ‘El consentiment’ de l’autora Vanessa Springora. En aquest llibre, Springora desgrana el control i la manipulació que va exercir sobre ella Gabriel Matzneff, cèlebre escriptor de cinquanta anys quan ella en tenia catorze, i l’empremta inesborrable de la relació al llarg de la seva vida. Així mateix, Springora explora la noció ambigua del seu consentiment, alhora que posa en qüestió les derives d’una època que arriba fins avui i la complaença del món literari.

Equipament Cultural Escoles Velles (Sant Pere de Riudebitlles)

Sota el títol ‘Pinzellades de dones entre copes’, el divendres 24 de novembre, a les 19.30 h, el Punt TIC de Sant Pere de Riudebitlles promourà una proposta dirigida i creada per les persones membres del col·lectiu Caram Caram, l’artista Ariadna Cervera i la 'sommelier' Gemma Muray. L’activitat proposarà a les persones participants endinsar-se en les nocions bàsiques del dibuix i de la pintura i estimular el seu potencial creatiu i la seva expressió artística, de la mà de la degustació de tres vins de la comarca del Penedès.

Punt Òmnia PES La Mina Salesians Sant Jordi (Sant Adrià de Besòs)

El dissabte 25 de novembre, al llarg de tot el dia, el Punt TIC de Sant Adrià del Besòs participarà en la campanya de sensibilització al voltant del 25N del portal desdelamina.net. Enguany, la iniciativa veïnal posa el focus en els micromasclismes i, sota el títol ‘Sí que n’hi ha per tant’, prepara accions de sensibilització a peu de carrer i a les xarxes socials per a denunciar les violències envers les dones. Des de la iniciativa veïnal, es convida a col·laborar amb la campanya a petites, mitjanes i grans.

Punt Òmnia gòTIC - Ajuntament de Tàrrega (Tàrrega)

El Punt TIC gòTIC organitzarà la sessió en línia ‘Elimina les violències masclistes digitals!’. En el marc de la iniciativa dels divendres temàtics, que consisteixen en píndoles gratuïtes d’un únic dia de durada i sobre un àmbit concret i específic per a donar resposta a inquietuds i reptes de la ciutadania digital, es parlarà de les diferents tipologies de violències masclistes i dels agressors digitals i es compartiran estratègies d’autodefensa, bones pràctiques i consells de seguretat i de resposta davant d’aquestes violències digitals. L’activitat es farà el divendres 1 de desembre, d’11.30 a 13 h.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari