Àmbit de la notícia
Econòmic

Micromecenatge en marxa per salvar la cooperativa tèxtil més antiga de Catalunya

Entitat redactora
Colectic-comunitari
  • Imatge promocional de la campanya de micromecenatge de 'Teixint Futurs', que finalitza la seva primera fase el pròxim 30 de desembre. Font: Teixint Futurs.
    Imatge promocional de la campanya de micromecenatge de 'Teixint Futurs', que finalitza la seva primera fase el pròxim 30 de desembre. Font: Teixint Futurs.

El nou projecte d’intercooperació Teixint Futurs vol aconseguir recaptar fons per augmentar la producció de peces de gènere de i crear nous llocs de treball a l’Espluga Calba.

Des de la seva fundació l'any 1969, la cooperativa de l'Espluga Calba ha estat una font vital d'ocupació per a més de cent persones de la seva comunitat local i un agent necessari per al desenvolupament econòmic del municipi homònom i de la comarca de les Garrigues. Ambl'objectiu d'oferir oportunitats laborals, especialment a dones, en un entorn rural altament despoblat, la iniciativa s'ha reinventat durant més de cinquanta anys per poder continuar així amb la missió amb la que es va iniciar.

Ara, 'Teixint Futurs', el projecte d'intercooperació que han iniciat les cooperatives SomPuntDiomCoop, l'Associació Alba, la Xarxa de Dones Cosidores i l'Associació Talma, amb el suport de l'Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, Ponent Coopera, busca recaptar fons per augmentar la producció de gènere de punt i fer créixer la cooperativa amb nous llocs de treball per a persones que es troben en risc d'exclusió social.

Una setmana per arribar a l’objectiu mínim de finançament

Per tal de fer viable el projecte 'Teixint Futurs', s’ha engegat un micromecenatge a la plataforma Goteo. Amb un objectiu mínim de 40.000 euros en 26 dies, el projecte de micromecenatge té com a meta principal fomentar la producció tèxtil local, a més de promoure l'ocupació laboral en comarca amb un alt risc de despoblament. Els fons recaptats es destinaran a la formació de noves treballadores, a l'adquisició de materials, i a l'ampliació de la capacitat de producció. Amb el pressupost òptim de 70.000 euros, SomPunt preveu incorporar entre vint i trenta nous llocs de feina  i millorar la seva competitivitat, tant en la producció pròpia com per a altres marques.

El micromecenatge a Goteo es troba actiu des de principis de mes i les mecenes podran fer aportacions fins al pròxim 30 de desembre en una primera ronda per aconseguir el capital mínim i fer viable el projecte. Ara per ara, a una setmana d’arribar al termini mínim, encara queden 5.000 euros per recaptar.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari