Àmbit de la notícia
Comunitari

Més de 60 joves participen a la Ruta Catalana a Poblet

Entitat redactora
Guies i Scouts d'Europa a Catalunya
  • Més de 60 joves han participat a la ruta de Guies i Scouts d'Europa
    Més de 60 joves han participat a la ruta de Guies i Scouts d'Europa Font: Guies i Scouts d'Europa a Catalunya
  • Més de 60 joves han participat a la ruta de Guies i Scouts d'Europa
    Font: Guies i Scouts d'Europa a Catalunya
  • Més de 60 joves han participat a la ruta de Guies i Scouts d'Europa
    Més de 60 joves han participat a la ruta de Guies i Scouts d'Europa Font: Guies i Scouts d'Europa a Catalunya

Guies i Scouts d’Europa a Catalunya és una associació de lleure educatiu que busca formar infants i joves a través del mètode scout i la fe cristiana

 

Una seixantena de joves han participat el cap de setmana del 22 al 25 de març de la vuitena edició de la ruta catalana de Guies i Scouts d’Europa al Monestir de Poblet. Es tracta de l’activitat principal que aquest moviment d’escoltisme catòlic i lleure educatiu ofereix als seus caps - joves de disset anys o més - durant el curs. Enguany, han estat quatre dies de ruta que han servit als participants per a preparar-se per a la Setmana Santa tot vivint un ambient de fraternitat i pregària.

Dividits en equips, scouts, guies i joves d’altres realitats eclesials han pogut viure de primera mà els elements propis de la ruta escolta, que busca transmetre als joves un esperit de servei a Déu i al Proïsme. Ho han fet amb la celebració diària de l’eucaristia, adoracions al Santíssim, la contemplació de la natura o les xerrades formatives de la mà dels consiliaris religiosos i caps scouts.

“La ruta sempre és un moment per viure en profunditat el mètode scout i desprendre’s de tot el que ens preocupa en el nostre dia a dia. Per això condem a tots els joves que vulguin viure aquest estil de vida”, explica Pau Artés, cap de branca vermella (la franja d’edat per a joves de 17 anys o més) i un dels organitzadors de l’esdeveniment d’enguany. 

Els participants es van trobar divendres al vespre a Sarral, on van gaudir d’una vetllada festiva prèvia a l’inici de la ruta. Les vetllades són un moment lúdic i festiu amb cants, actuacions i jocs que serveixen per acabar qualsevol activitat scout de manera distesa. L’endemà, dissabte, va començar la ruta després la celebració de l’Eucaristia a l’Ermita dels Sants Metges.

Des d’allí, els equips van fer els seus respectius itineraris fins al refugi de Castellfollit i l’Ermita de la Pena. Durant el recorregut, com és habitual a les rutes scouts, va haver-hi temps per cuinar el dinar, pregar de manera individual i resar el rosari, a més de compartir unes hores de germanor i alegria amb els membres de l’equip. En arribar als llocs d’acampada, els participants van gaudir d’una xerrada formativa de la mà d’alguns dels caps de l’associació. En concret, van parlar sobre la progressió scout i el compromís de l’escoltisme en el servei a la societat. A la nit, va tenir lloc la segona vetllada festiva, aquest cop sobre la vida de Sant Francesc i Santa Clara d’Assís, escollits com els patrons de la Ruta Catalana 2024 pel seu exemple d’humilitat i senzillesa.

Diumenge, els equips van sortir ben aviat, a les vuit del matí, en ruta fins al Monestir de Poblet, a uns 16 quilòmetres de distància d’on havien acampat. Allà, després de tota la jornada, van celebrar la festivitat de diumenge de Rams, amb una gran processó fins a la capella de Sant Jordi, on el conciliari de l’associació Mn. Fernando Gilabert va presidir l’eucaristia.

Després de sopar, va tenir lloc un dels moments més importants de la ruta, una vetlla d’adoració per pregar per les persones membres de l’associació que l’endemà farien un pas endavant en la seva progressió scout pronunciant la seva Promesa. A la vetlla, així com a les eucaristies, hi va participar una part del Cor de Guies i Scouts d’Europa, present a la majoria d’activitats de l’associació. En acabar, va tenir lloc una xocolatada que va servir per compartir totes les experiències viscudes a la ruta.

Diumenge, scouts i guies van poder celebrar la Missa i els Laudes amb els monjos de Poblet, que els van fer una visita guiada pel monestir. A continuació van tenir lloc les cerimònies de promesa. Amb aquest acte, un scout promet “servir el millor possible a Déu, a l’Església i a Europa, complint sempre la llei scout”. D’aquesta manera, l’escoltisme busca formar joves compromesos i compromeses en la seva fe i en l’entrega cap als altres.

Sobre l’organització

Guies i Scouts d'Europa és un moviment d'escoltisme catòlic present a 24 països que busca el creixement integral d’infants i joves a través del mètode scout i la formació cristiana. El moviment, també conegut com a Federació d’Escoltisme Europeu (UIGSE-FSE), està reconegut com una associació internacional de fidels de dret pontifici per la Santa Seu.

A Catalunya, Guies i Scouts d’Europa té presència activa a Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Igualada, Manresa i Sant Celoni. Ho fa a través d’agrupaments instaurats a parròquies que posen a disposició de famílies i joves l’escoltisme inspirat en el mètode de Robert Baden Powell i mossèn Antoni Batlle.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari