Cicle 'Finances i Ètica: Oxímoron?', per a entendre i actuar!

Autor/a: 
SETEM Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Cicle 'Finances i Ètica: Oxímoron?', per a entendre i actuar!

Autor/a: 
SETEM Catalunya

Resum: 

SETEM Catalunya, juntament amb Altraitàlia, Fets i Justícia i Pau, proposen un cicle de sis sessions al febrer i març per debatre entre totes els problemes i les solucions que es plantegen al voltant del model financer actual.

Estem vivint un context social i econòmic complex i frustrant. Aquest cicle vol fomentar una reflexió col·lectiva sobre el sistema financer i apropar les alternatives a la banca existents al nostre territori.

Aquest cicle vol fomentar una reflexió col·lectiva sobre el sistema financer i apropar les alternatives a la banca existents al nostre territori.

Es proposen diferents formats per facilitar la participació dels assistents: un vídeofòrum cada dimarts de febrer a les 19:00h. i dues jornades d'informació i debat els divendres 16 i 30 de març a les 18:00h.

Tindrà lloc al Centre Sant Pere Apòstol (c/Sant Pere més Alt, 25. Barcelona), un espai sociocultural de trobada que permetrà seguir el debat col·lectiu al bar del centre de forma més distesa.

Videofòrums, dimarts a les 19h:
7 de febrer: 'Interferències', una anàlisi sobre les causes de la crisis del deute, i una denúncia a una societat de consum que accepta l’inacceptable. Modera l'ODG, creadora de la pel·lícula.

14 de febrer:'Inside Job'. un documental que posa davant la càmera les grans causes i els principals responsables de la crisi econòmica del 2008.

21 de febrer: Deudocracia', la crisi financera, l'FMI i el deute odiós, des de Grècia; i 'Españistán', un recorregut de la bombolla immobiliària a la crisi econòmica, en poc més de sis minuts. Modera la campanya Qui deu a Qui.

28 de febrer: 'Ace Bank' d'un banc orgullós d'invertir en armes i petroli, a una campanya de protesta contra les convertides inversions dels bancs comercials; i 'Capital Humà', petites càpsules de banca ètica amb impacte positiu sobre les persones i el medi ambient. Moderen FETS i SETEM.

Jornades, divendres a les 18h:
16 de març: "Cara a cara entre economia convencional i economia crítica"
.
Joan Tugores ens introduirà a l'evolució del sistema financer i el cara a cara el protagonitzaran Miren Etxezarreta del Seminari Taifa i Hèctor Robelló de l'Institut d'Estudis Financers. Aquesta jornada que pretén aproximar-nos al funcionament del model de finances actual, i estarà moderada per en Marc Vidal, cap de la secció internacional del diari Ara.

30 de març: "Banca Ètica: Tot el que necessites saber".
Dues moderadores actuant com a clientes ens aproparan als projectes transformadors, tipus d'inversions, funcionament i serveis de les quatre entitats de Banca Ètica a Catalunya: Coop 57, Fiare, Oikocrèdit i Triodos Bank.

Després de cada activitat, els organitzadors proposen anar al bar del Sant Pere per xerrar i aclarir dubtes amb els i les ponents convidades.

Afegeix un comentari nou