Resposta humanitària a les inundacions al Pakistan

 Font:
Font:

Resposta humanitària a les inundacions al Pakistan

Resum: 

El nord-oest del Pakistan està patint les pitjors inundacions de les últimes dècades. Segons fonts de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) ja s'han vist afectades més de 3 milions de persones i almenys 1.400 han mort. Diferents ONGs internacionals es mobilitzen per donar resposta a la crisi humanitària.

La situació al país asiàtic comença a ser molt preocupant. Les dades que es tenen fins ara són realment negatives: 1.400 persones mortes i 3 milions de persones afectades. A més a més, l'Autoritat Nacional de Gestió de Desastres del Pakistan afirma que aquestes xifres s'acabaran incrementant, ja que s'espera que les pluges segueixin afectant les zones que ja han patit les inclemències del temps.

Un dels elements que més preocupa a les ONG és que moltes de les comunitats s'han quedat sense accés a l'aigua potable, i algunes persones han començat a beure aigua contaminada. Aquest fet podria provocar la propagació de malalties entre la població.

Davant d'aquesta situació diverses ONGs internacionals s'estan mobilitzant per a donar resposta a la important crisi humanitària.

Intermón Oxfam: Aquesta organització està treballant a les zones de Punjab, Balonchistan i Khyber Paktunkhwa. S'ha posat en marxa la distribució d'aigua potable, latrines, materials de sanejament i kits d'higiene per a unes 400.000 persones. L'organització demana a la ciutadania fer donatius per a fer front a la crisi.

Save the Children: L'organització està treballant en les zones d'Allai, Jambera, Di Khan, Swat i Thakot. En els últims tres dies l'ONG ha atès a més de 1.200 pacients. La prioritat és l'atenció de nens i nenes, fer arribar aigua potable a la població afectada i la distribució de 800 kits de refugi. Pots seguir la feina de l'ONG al bloc d'emergències.

Metges sense fronteres: L'ONG està treballant a les províncies de Khyber Pakhtunkhwa y Baluchistán. La resposta de l'organització al territori passa per l'aprovisionament i sanjeament d'aigua, i per la distribució de kits d'higiene.

Afegeix un comentari nou