Tamara Martínez, il·lusió a l'esplai

Tamara Martínez, il·lusió a l'esplai

Resum: 

La il·lusió és el que empeny la Tamara Martínez, des de fa 4 anys, a ser monitora d'esplai. Per ella, el treball educatiu que es fa a l'esplai és molt necessari per l'educació dels infants i els joves i, per això, va decidir incolucrar-se en aquesta tasca, ja que a l'esplai es fomenten experiències educatives que difícilment es poden trobar en altres àmbits. Un exemple són els campaments d'estiu, el moment més esperat de l'any per la Tamara.

Tamara Martínez

Edat: 24 anys

Entitat: CIJ Mowgli (Federació Catalana de l'Esplai)

Quants anys portes fent voluntariat?

Ja fa 4 anys.

Per què vas decidir fer voluntariat?

Perquè de petita jo vaig poder gaudir de grans moments gràcies al treball de persones voluntàries i ara que jo tinc l'oportunitat de retornar allò que en el seu moment em van donar, ho he volgut fer. A més, crec que el treball educatiu que es fa a l'esplai és molt necessari per l'educació dels infants i joves i volia formar part d'aquesta tasca.

Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?

Il·lusió.

Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?

"Fent camí", d'Esquirols, perquè és una cançó que canto a l'esplai des de que era petita i sempre que l'escolto em recordo dels campaments, moments en grup (com a nena i com monitora)...

La millor experiència amb què t'has trobat fent voluntariat?

He passat moments molt bonics fent de monitora a l'esplai i els més especials són els dies que passem de campaments d'estiu. Recordo un moment que em va fer especialment feliç: l'últim dia dels campaments de l'estiu passat vam dedicar una estona a escriure'ns dedicatòries als cançoners uns als altres. Durant el viatge de tornada vaig començar a llegir el que els joves m'havien escrit i em vaig soprendre al llegir l'escrit d'un noi, breu però emotiu: "Tamara, des de que et conec sóc una mica més feliç". És un dels molts moments en els que he sentit que el que fem val la pena.

Què t'aporta el voluntariat i què aportes a la societat a través del voluntariat?

Fer voluntariat a l'esplai m'aporta l'estima de molta gent, experiències formatives com a professional de l'educació i, sobretot, em fa seguir creixent com a persona i com a ciutadana crítica i activa a la societat. Crec que el voluntariat educatiu que fem és molt important per la societat, ja que fomentem la creació d'espais participatius, crítics, d'amistat i tolerància perquè els i les joves creixin i puguin traslladar aquests aprenentatges vitals a les seves pròpies vides. Crec que la forma d'educar als nostres infants i joves diu molt d'una societat i des del voluntariat a l'esplai fomentem la vivència d'experiències educatives difícils de trobar en un altre àmbit.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou