10.715.430 euros per a la lluita contra el càncer gràcies a La Marató de TV3!

F Pere Tarrés
La Marató de TV3 assoleix un nou rècord de recaptació. Font: La Marató
La Marató de TV3 assoleix un nou rècord de recaptació. Font: La Marató

10.715.430 euros per a la lluita contra el càncer gràcies a La Marató de TV3!

F Pere Tarrés

Resum: 

Un any més, ha quedat demostrat com el voluntariat i el teixit associatiu català són incansables a l’hora de trobar idees per implicar-se en projectes solidaris.

El 16 de desembre de 2018 serà un altre dia que es recordarà per la solidaritat del conjunt de la població catalana. Ho demostra, una vegada més, la xifra recaptada per La Marató de TV3, un total de 10.715.430 euros, xifra rècord que es destinarà íntegrament a la lluita contra el càncer. Gemma Nierga i Ramon Gener van poder cantar el recompte final, després de més de 15 hores de programa, en un dia en què es va posar de manifest com el voluntariat i el teixit associatiu català són incansables a l’hora de trobar idees per implicar-se en projectes solidaris.

I és que al llarg de tota la jornada, persones conegudes de l’àmbit cultural, social, esportiu, polític i empresarial català, juntament amb més de 2.000 persones voluntàries, van contribuir a la mobilització social entorn a La Marató. Un any més, i ja en van 27, la participació va tornar a ser un dels grans actius d’aquesta iniciativa solidària. La mobilització d’una bona pila d'entitats i col·lectius d'arreu de Catalunya va fer palesa la força del teixit associatiu del país organitzant més de 3.500 activitats que van ajudar a donar visibilitat a una malaltia que afecta a un percentatge important de la població.

La xifra aconseguida fins al moment, però, no és ni de bon tros la definitiva. A partir d’avui i fins el proper 31 de març, tothom qui ho vulgui pot seguir fent donatius a través dels caixers automàtics, Internet o aplicacions per a mòbils. El paper actiu i la solidaritat de la població catalana suposarà un impuls de la recerca biomèdica per trobar tractaments més eficaços i per lluitar contra el càncer. Des de l'any 1992, La Marató ha aconseguit més de 170 milions d'euros, que han servit per finançar més de 700 projectes de recerca.

Afegeix un comentari nou