5 de desembre: Dia Internacional del Voluntariat

 Font:
Font:

5 de desembre: Dia Internacional del Voluntariat

Resum: 

El dia 5 de desembre es celebra arreu del món el Dia Internacional del Voluntariat; un dia que reconeix la tasca voluntària d'aquelles persones i entitats que dia a dia construeixen un món millor.

El 1985, Nacions Unides va declarar el 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat per Desenvolupament Econòmic i Social. A partir d'aquest any, el 5 de desembre és el dia que es reconeix i visibilitza l'acció voluntària que duen a terme moltes persones i entitats d'arreu del món.

Així doncs, aquest dia ens recorda que la vida i el benestar van més enllà del sou a final de mes, els estudis, les persones més properes, la casa o el cotxe. L'acció voluntària és aquell anar més enllà gaudint mentre s'ofereix temps als altres i al món que ens envolta; cobrint necessitats del món i de persones que ho necessiten.

El voluntariat és la base de les entitats que creuen en un món on els valors cobren més importància que els diners. Entitats que enforteixen un teixit associatiu necessari per una societat que busca el benestar. I és que a través del voluntariat i l'associacionisme sovint s'arriba allà on els diners mai arribaran.

Si busquem a diccionaris o parlem amb experts, trobarem moltes definicions de voluntariat, però cap d'elles expressarà allò que el mateix gest, el mateix instant, aquella mirada o aquell somriure solidari...són capaços de transmetre per sí sols. I és que a vegades no tot és quantificable.

En definitiva, el Dia Internacional del Voluntariat reafirma i recorda a tothom que la construcció d'un món millor passa per poder oferir i dedicar temps als altres. Per ser solidaris/es. Tanmateix, aquesta jornada també és un bon moment per animar a que cada dia siguin més les persones que formin part del voluntariat.

Finalment, per celebrar aquesta diada, a diferents indrets del món ja s'estan programant diferents actes. Tot seguit es mencionen algunes iniciatives:

A Catalunya...

A Espanya...

Arreu del món...

Si teniu algún acte preparat per celebrar el Dia Internacional del Voluntariat ens el podeu fer arribar a: xarxanetadmin@xarxanet.org

Comentaris

I perquè no ho heu fet el da 5 que és "El Dia"?

Dia, volia dir.

Afegeix un comentari nou