6 propostes de voluntariats que es poden fer al desembre

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
María Eugenia Ifer
Existeixen diferents temàtiques de voluntariat que es pot realitzar durant tot l’any. Font: Canva.
Existeixen diferents temàtiques de voluntariat que es pot realitzar durant tot l’any. Font: Canva.
Es pot escollir entre fer voluntariats puntuals o amb un compromís de temps determinat.  Font: Canva.
Es pot escollir entre fer voluntariats puntuals o amb un compromís de temps determinat. Font: Canva.

6 propostes de voluntariats que es poden fer al desembre

Autor/a: 
María Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Les persones voluntàries són fonamentals per desenvolupar missions de moltes organitzacions.

Existeixen voluntariats puntuals i de més durada, però tots igual d’importants. A continuació et presentem diferents voluntariats que es poden realitzar durant el desembre.

1. Voluntariat al CRAM

L’entitat CRAM ofereix un voluntariat per començar al gener, però abans cal fer una formació presencial que tindrà lloc el dimecres 13 de desembre de 17.30 a 19.30 hores. Per poder ser voluntària del CRAM cal fer una aportació de 80 € que cobreix la formació adequada per fer voluntariat amb fauna marina i tenir un compromís mínim de dos mesos amb un dia fix a escollir per la persona voluntària a la setmana, de dilluns a diumenge de 9.30 a 14 hores.

Les principals tasques de la persona voluntària seran en la clínica, on s’ha de fer controls de temperatura, preparació dels aliments i alimentació dels pacients i neteja de tancs i instal·lacions clíniques, entre d’altres.

2. Plantació del Bosc de la Memòria

‘El Bosc de la Memòria’ és una iniciativa que pretén construir un espai verd en homenatge a trenta-cinc persones de Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sitges o Sant Pere de Ribes que van ser deportades a camps de concentració durant la Segona Guerra Mundial.

El projecte busca persones voluntàries que vulguin ajudar amb la plantada d’arbres al Bosc de la Memòria de Vilanova i la Geltrú que tindrà lloc el 2 de desembre de 9 a 12 hores. La iniciativa és organitzada per l’Associació Buchenwald, Arba Litoral, Garraf Coopera amb la col·laboració de l’Associació de veïns del Tacó, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Garraf.

3. Voluntariat llengua catalana

L’Associació Cultura Viva Santboiana està buscant una persona voluntària que vulgui realitzar classes, a Sant Boi de Llobregat, de català per a un grup de deu persones immigrants. No cal experiència prèvia, però sí que és necessari tenir els coneixements per poder ensenyar la llengua catalana.

Així mateix, cal una dedicació d’entre quatre i setze hores manuals en horaris de tarda, els dimarts i dijous. La data límit per fer la inscripció és el 29 de novembre 2023. El curs començarà el 5 de desembre 2023 i acabarà el 14 de juny del 2024.

4. Recollida de residus a la Riera de Vilallonga

L’organització Al Camp Residu Zero amb l’Associació Cen i l’Associació de Joves de Vilallonga del Camp i amb la col·laboració de l’empresa Ravago han organitzat una recollida de residus a la Riera de Vilallonga.

L’activitat tindrà lloc el dissabte 2 de desembre de 10 a 12 hores. Cal fer la inscripció prèvia al correu alcampresiduszero@gmail.com per poder participar.

5. Voluntariat per fer manteniment a llars de famílies en situació de vulnerabilitat

L’associació Prohabitatge busca persones voluntàries per desenvolupar diferents tasques de manteniment a habitatges de famílies en situació de vulnerabilitat. Es requereix un compromís d’entre quatre i setze hores mensuals. L’horari i els dies del voluntariat són flexibles. La data límit per fer la inscripció és l’1 de gener de 2024.

6. Voluntariat reparació de refugis per a gats de colònies controlades

L’Associació Gats de l'Espigon de la Barceloneta ofereix un voluntariat per restaurar i construir espai on puguin viure els gats de colònies controlades a la Barceloneta. Es requereix un compromís de més de setze hores mensuals, però hi ha flexibilitat de dies i horaris. La data límit per fer la inscripció és el 10 de desembre de 2023.

Afegeix un comentari nou