Es presenta la Capital Europea del Voluntariat a Barcelona

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Es presenta la Capital Europea del Voluntariat a Barcelona

Resum: 

L'acte ha servit per destacar quines en seran les principals novetats i actes de la capitalitat.

El Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona ha acollit l'acte de presentació de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat.

L'acte ha comptat amb la representació dels principals agents implicats.

La directora del Centre Europeu de Voluntariat, Gabriella Civico, ha felicitat a Barcelona i ha dit que aquest reconeixement serà sempre recordat, ja que Barcelona haurà estat la primera ciutat en rebre aquesta distinció i això comporta una gran responsabilitat a la ciutat que a partir d'ara serà un exemple a seguir.

La directora del CEV també ha demanat als voluntaris assitents a l'acte que es posessini de peu per tal de dedicar-los un fort aplaudiment, ja que la capitalitat és un reconeixement a la tasca que fan totes les persones voluntàries de la ciutat comtal.

El tinent d'alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, ha signat el conveni amb el CEV i aprofitat l'acte per recordar que des de l'Ajuntament de Barcelona s'està treballant en el Pla de Suport a les Associacions.

Per la seva banda, Carles Agustí, Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme de l'Ajuntament de Barcelona, ha destacat que la capitalitat serà una gran festa associativa on es presentaran més de 30 actes i projectes. Així mateix ha explicat que es crearà una aplicació mòbil per connectar a totes les persones que vulguin fer voluntariat.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha recalcat que la capitalitat és un clar reconeixement a un tret identitari propi dels catalans. I que s'aprofitarà l'avientesa per potenciar la nova Llei del Voluntariat que s'està tramitant i també el PNAV. Així mateix ha insistit en que cal defensar el model català de voluntariat i per aquest motiu la Generalitat de Catalunya donarà tot el suport i difusió que pugui a través dels seus canals, especialment des de Xarxanet.org on es crearà una secció especial. També ha afegit que l'Escola d'Estiu del voluntariat també es recuperarà aquest any per tal de poder seguir formant a les persones voluntàries. Finalment ha destacat que se celebrarà una nova edició del Market Place, que organitzarà la Federació Catalana de Voluntariat Social el mes d’octubre, un espai que acostarà el món de les entitats al món de l’empresa.

La Capitalitat arreu d'Europa

S'ha destacat que la capitalitat vol estar present a nivell europeu i que per aquest motiu es faran alguns actes fora de la ciutat, aixó com es convidarà a les altres ciutats candidates a fer intercanvis per a l'enriquiment mutu.

Ja s’ha posat en marxa el web bcnvoluntariat2014.cat on es pot consultar tota la informació sobre la capitalitat. Així mateix, l'etiqueta de referència per a les xarxes socials serà #bcnvoluntariat2014.

No us perdeu la galeria de fotos de l'acte

Torna a la pàgina especial de la Capital Europea del Voluntariat 2014

Afegeix un comentari nou