A partir del 22 d'octubre, fes-te voluntari de la Marató de TV3!
Comparteix
A partir del proper 22 d'octubre ja podràs inscriure't com a voluntari de La Marató de TV3 del 13 de desembre que estarà dedicada a l’obesitat i a la diabetis, les malalties metabòliques més importants i més freqüents a Catalunya.
El Patronat de la Fundació de la Marató de TV3 ha decidit, a petició de la Comissió Assessora Científica, que l'edició 2015 estigui destinada a les malalties metabòliques. Aquestes alteren el funcionament del metabolisme de les persones que falla en factors com ara el creixement o la conservació dels teixits, l'eliminació de productes o la producció d'energia i això provoca diferents malalties.
En concret, la Marató es focalitzarà en la diabetis i l'obesitat, les dues malalties metabòliques que afecten a més catalans i catalanes. Segons els experts, la diabetis, que provoca la presència de nivells elevats de sucre a la sang, afecta aproximadament el 14% de la població de Catalunya, la meitat de la qual ho desconeix. D'altra banda, l'obesitat és un problema cada vegada més freqüent en la població mundial i s'estima que l’índex d’obesitat entre la població infantil s’ha triplicat en els darrers 15 anys i que un nen obès acabarà sent un adult malalt.
L’any 1998, La Marató ja es va dedicar a la diabetis. Aquella edició va sensibilitzar a la societat, però també va representar un impuls significatiu en la investigació d’aquesta patologia a Catalunya.
L'objectiu per aquesta 24è edició de la Marató es mantenir el grau d'implicació de la ciutadania catalana i igualar o superar els 8.864.016 € recaptats durant la darrera edició, que va estar dedicada a les malalties del cor.
Si vols ser-ne voluntari estigues atent a partir del 22 d'octubre al web de la Marató!
Senyors,
Com a pacient d'obesitat desde la infantesa estic molt interessada en veure com tracten en la Marató 2015 aquest tema tan delicat.
La meva vida ha estat molt condicionada per aquest fet i encara que aparentment era una persona sociable, capacitada en l'ambit profesional, social i familiar, per dins em sentia una persona "diferent" limitada i que creia que no tenía seny en lo que es refereix a la meva conducta amb el menjar. He fet tota clase de dietes a vegades sota les instruccions de professionals a vegades pel meu compt, però sempre, sempre tornava a augmentar de pes i cada vegada més dificil i amargada emocionalment, e incompresa pels propis professionals, per la familia, pels amics, per la societat....
Dues vegades a la meva vida vaig sobrepasar els 100 kgs,, lúltima vegada vaig arribar als 110 kg. i estava totalment derrotada, fisica i emocionalment.
Per sort vaig coneixer l'Associació de Menjadors Compulsius Anonims, on hi havia persones que em comprenien i em donaven suport a tots nivells, vaig acoseguir perdre una mica de pes, canviar els meus habits i tornar a neixer en tots els sentits.
Aquesta associació considerada i registrada com a grups GAM (Grups d'Autoajuda Mutua) registrada degudament a la Generalitat, al Consell Consultiu de Pacients de Catalunya i en altres entitats, té el "handicap" de donar-se a coneixer degudament als professionals de la salut com a suport als seus tractaments.
Es manté amb les aportacions voluntaries dels seus membres i no pot rebre cap subvenció de cap entitat, perque realment es una associació sense anim de lucre.
El delegat a Catalunya es diu Alejandro (618250277) i el telefon de informació es el 619857915 encara que la majoria de persones que desesperades cerquen informació la troben a les págines web,
M'oblidava tinc 68 anys amb un esperit de persona jove, jo dic "jove madura", l'associació i el seu programa m'ha tornat a fer viure.
Gracies per la seva atenció, els hi desitjo molta sort en la marató d'enguany, es un tema molt i molt delicat.
Salutacíons,
Mercè Llagostera Grustán