Antisida Lleida vol que la nit sigui ‘Més que festa’

F Pere Tarrés
Associació Antisida de Lleida
Les persones voluntàries acudiran a les festes durant les nits per informar al col·lectiu de joves sobre les conductes de risc
Associació Antisida de Lleida
L’associació pretén reunir una desena de persones voluntàries
Associació Antisida de Lleida
L’any 2016 es van fer 22 intervencions i es va repartir 5.300 preservatius i 2.8000 díptics informatius

Antisida Lleida vol que la nit sigui ‘Més que festa’

F Pere Tarrés

Resum: 

L’associació cerca persones voluntàries per informar al col·lectiu de joves sobre conductes de risc.

L’Associació Antisida de Lleida vol comptar amb persones que acudeixin a les festes durant les nits per informar al col·lectiu de joves sobre les conductes de risc. Per aquest motiu, l’entitat lleidatana fa una crida de voluntariat amb l’objectiu d’estendre el radi d’acció sobre la prevenció, la promoció de la salut sexual o la informació sobre la prova per a la detecció del VIH, ampliant així el seu projecte nocturn d’informació i prevenció, que passarà a anomenar-se ‘Més que festa’.

Per fer-ho possible, l’associació pretén reunir una desena de persones voluntàries que permetin dur a terme sortides en el mateix lloc on es desenvolupen els esdeveniments, ja sigui en festes majors o en d’altres festivitats populars de territori. La iniciativa vol seguir sensibilitzant, especialment al col·lectiu de joves, sobre els riscos associats al consum abusiu d’alcohol, com els accidents de trànsit o les baralles, alhora que també informarà del perill de la ingesta de drogues i la forma de tenir relacions sexuals plaents i segures.

Amb el projecte ‘Més que festa’, l’Associació Antisida de Lleida fa un pas endavant en el desenvolupament del seu programa d’atenció a les persones. Fins al moment, aquest es basava únicament en l’enviament de material informatiu a les persones que s’encarregaven de l’organització de l’esdeveniment, sense la presència habitual de voluntaris i voluntàries que fessin la prevenció de forma directa. L’any 2016, amb aquesta fórmula, es van fer 22 intervencions en les quals es va repartir un total de 5.300 preservatius i 2.8000 díptics informatius.

Totes aquelles persones interessades en formar part del projecte, es poden posar en contacte amb l’entitat a través del telèfon 973 26 11 11 o bé mitjançant el correu electrònic a voluntariat@antisidalleida.org

Al costat de les famílies amb risc d’exclusió

L’any 2016, l’Associació Antisida de Lleida va oferir 236 ajuts a famílies en risc d’exclusió social el dins del programa que s’encarrega de promoure accions i recursos per donar una cobertura integral tant al col·lectiu de persones afectades pel VIH i/o la sida com a persones que es troben en risc d’exclusió social. L’entitat va donar ajudes en diversos àmbits, com habitatge, salut, subministraments o alimentació, entre altres.

Afegeix un comentari nou