Bloquejades les ajudes a programes de joventut, acció cívica i voluntariat

F Pere Tarrés
 Font: Flickr
El bloqueig afecta a les polítiques de joventut, l’acció cívica i el voluntariat.
 Font: Flickr
Diverses entitats del país tenen bloquejats els comptes des del passat 20 de setembre
Acompanyament a la gent gran Font: sarcifilippo (Pixabay)
Més de 600 entitats no podran seguir amb la seva tasca habitual.

Bloquejades les ajudes a programes de joventut, acció cívica i voluntariat

F Pere Tarrés

Resum: 

La intervenció suposa un greu contratemps per a prop de 600 entitats catalanes, que no podran fer front a la seva tasca habitual.

Actualització sobre aquesta informació.

El Ministerio de Hacienda y Función Pública ha decidit bloquejar els crèdits pressupostaris que la Generalitat de Catalunya havia posat a disposició dels programes destinats a les polítiques de joventut, l’acció cívica i el voluntariat. D’aquesta manera, a partir d’aquesta resolució i indefinidament, a l’administració catalana se li impossibilita materialitzar de forma definitiva les subvencions que s’havien atorgat provisionalment a les entitats que actuen en aquests àmbits.

La decisió, presa de forma totalment arbitrària i amb un marcat component polític, suposa un greu contratemps per a prop de 600 entitats del país, a les quals la intervenció els hi impedirà seguir amb la seva tasca habitual. Disconforme amb la mesura, el gruix del teixit associatiu català preveu, en els propers dies, emprendre diverses accions en senyal de protesta davant d’una vulneració flagrant de les competències de la Generalitat de Catalunya.

Degut a l’impacte social negatiu que suposa per Catalunya, des del Govern de la Generalitat s’ha recorregut a la intervenció davant del Tribunal Suprem i s’ha sol·licitat l’excepció de la seva aplicació, de moment sense èxit. I és que l’ordre pot arribar a afectar desenes de milers de catalanes i catalans, perjudicant clarament tant a les pròpies entitats com també els projectes que es duen a terme, les persones que els desenvolupen i les persones beneficiàries.

300 entitats amb els comptes fiscalitzats

El bloqueig dels comptes de la Generalitat de Catalunya del passat 20 de setembre encara està passant factura a més de 300 entitats del país, que també tenen congelats els seus ingressos i les seves despeses. La decisió afecta des de centres culturals a fundacions privades, universitats i, també centres d’investigació, membres d’una llista que el Ministerio de Hacienda y Función Pública va elaborar d’entitats que tenen algun tipus de participació de l’administració catalana.

Afegeix un comentari nou