‘Cap nen sense bigoti’, litres de llet per créixer saludablement

F Pere Tarrés
 Font: Banc d'Aliments
L’objectiu d’aquesta edició és arribar als 7,5 milions de litres
 Font: Banc d'Aliments
L’entitat bancària posa a disposició de ciutadans i ciutadanes les 4.853 oficines
 Font: Banc d'Aliments
Ha nascut el primer llibre que s'aconsegueix amb litres de llet

‘Cap nen sense bigoti’, litres de llet per créixer saludablement

F Pere Tarrés

Resum: 

La campanya pretén aconseguir que el major nombre de famílies tinguin accés a aquest aliment bàsic per al desenvolupament dels infants.

Ja està en marxa una nova edició de la campanya ‘Cap nen sense bigoti’ a favor de les famílies en risc d’exclusió social. Aquesta iniciativa, que promou l’Obra Social “la Caixa” i el Banc d’Aliments, pretén aconseguir que el major nombre de famílies tinguin accés a aquest aliment bàsic per al desenvolupament dels infants. L’objectiu d’aquesta edició és arribar als 7,5 milions de litres de llet per tal de garantir, com a mínim, 3 litres de llet al mes per persona.

Per sumar-se a la campanya, l’entitat bancària posa a disposició de ciutadans i ciutadanes les 4.853 oficines que hi ha desplegades a tot el territori. A més, del 4 al 15 de juny, en algunes oficines i en els 62 centres de gent gran de l'Obra Social "la Caixa" es podrà lliurar físicament cartrons de llet. Del 28 de maig al 13 de juliol, s’hi podrà col·laborar a través de donacions econòmiques en canals electrònics de CaixaBanc o amb una aportació a www.granrecollidadellet.cat.

Com a novetat i amb motiu de la posada en marxa de ‘Cap nen sense bigoti’ ha nascut el primer llibre que s'aconsegueix amb litres de llet, és a dir, gràcies a les donacions altruistes de les persones que hi ha col·laborat. Amb l’ajuda de la il·lustradora Lyona, el conte infantil ‘Tots contra el buit’ explica les conseqüències de la manca de llet en nens i nenes i com, amb la solidaritat de tothom, es pot omplir el buit de les seves vides i fer desaparèixer les afectacions per sempre més.

Dades preocupants

Un de cada tres menors a l’Estat espanyol està en risc de pobresa, fet que suposa que és el cinquè país amb la taxa de pobresa infantil més elevada, segons l’Eurostat. Avui dia, els bancs d’aliments atenen 211.263 persones a Catalunya -de les quals gairebé 37.000 són infants d’entre 1 i 16 anys- que tenen dificultats per accedir regularment al consum d’aliments bàsics per a una dieta equilibrada, com ara la llet. A més, segons dades de l’Idescat, el 24 % de menors catalans es troben per sota del llindar de la pobresa.

Afegeix un comentari nou