El Casal dels Infants fa una crida per incorporar persones voluntàries al seu equip

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Casal dels Infants
Juntament amb l’equip educatiu, les persones voluntàries són imprescindibles per fer realitat l’acció social del Casal dels Infants. Font: Casal dels Infants.
 Font: Casal dels Infants
El voluntariat és una experiència de creixement personal i col·lectiu. Font: Casal dels Infants.

El Casal dels Infants fa una crida per incorporar persones voluntàries al seu equip

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

L’organització necessita augmentar el nombre de persones voluntàries per desenvolupar els projectes socioeducatius que porta a terme a diverses localitats catalanes.

El Casal dels Infants és una entitat que des del 1983 ha acompanyat als infants i joves en risc d'exclusió. En aquest inici de curs, fa una crida a totes aquelles persones que vulguin ser voluntàries per contribuir a la lluita contra les desigualtats i en la defensa dels drets dels infants, el jovent i les famílies en risc d'exclusió social.

La directora general, Rosa Balaguer, ha explicat la necessitat de garantir el dret al lleure de tots els infants i joves, en igualtat de condicions: "El lleure no és un caprici, és un dret de tots els nens i nenes i una activitat clau per al seu desenvolupament adequat. Garantir espais de joc, esbarjo i aprenentatge és especialment necessari per als fills i filles de famílies que no tenen recursos, temps ni espais perquè els seus infants s'ho passin bé i aprenguin".

Per continuar amb la labor, l’entitat necessita incorporar 560 persones voluntàries que, juntament amb els educadors i educadores, continuaran desenvolupant els projectes socioeducatius que es duen a terme a diversos municipis catalans. S’ha convocat a 200 persones pel barri del Raval, 105 a Sant Roc i Llefià (Badalona); 110 al Raval, Santa Rosa i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); 85 al Besòs i el Maresme i 60 a la ciutat de Salt.

L’entitat acompanya infants i joves dels zero als vint-i-un anys a través de seixanta-tres serveis socioeducatius adaptats a cada franja d’edat, amb l’objectiu d’enfortir competències clau per superar el risc d’exclusió social. Els voluntaris i voluntàries poden assumir diferents tasques com són el suport educatiu en espais de reforç extraescolar, dinamitzar activitats de lleure o participar en serveis de suport a la criança per a famílies, entre moltes altres.

Les persones interessades, majors de setze anys, poden demanar més informació enviant un missatge de WhatsApp al número 682200911, escrivint un correu electrònic a voluntariat@casaldelsinfants.org, trucant al 933170013 o emplenant un formulari.

Afegeix un comentari nou