Contra la corrupció i la impunitat: mobilització popular en defensa del bé públic

 Font:
Font:

Contra la corrupció i la impunitat: mobilització popular en defensa del bé públic

Resum: 

El passat dissabte 21 de novembre la Federació d'Associacions de veïns i veïnes de Barcelona (Favb), conjuntament amb moltes altres entitats socials, van convocar una concentració sota el lema: "contra la corrupció i la impunitat: mobilització popular en defensa del bé públic."

Aquests últims mesos hem vist com la corrupció omplia pàgines i pàgines de diàris i revistes, espais informatius de ràdios i televisions i moltes converses de cafè arreu de Catalunya. Amb tot, la indignació de la ciutadania no ha passat desaparcebuda per moltes entitats socials que dia a dia treballen amb i per la societat civil. Una societat civil que massa sovint sent impotència davant la opacitat de certs mecanismes polítics que no baixen de les altes esferes.

Per aquest motiu, la Favb i moltes altres entitats com l'Observatori DESC, Justícia i Pau, SOS Racisme, la Xarxa d'Economia Soliària i Entre pobles, per esmentar-ne només algunes, s'han adherit a un manifest que diu així:

"Estem indignats i preocupats. Cal arribar fins el final en l’esclariment dels fets i el càstig als responsables. No per ànim punitiu, sinó per evitar que el càncer de la corrupció acabi normalitzant-se. Perquè necessitem més que mai unes institucions i uns representants que defensin els interessos col·lectius amb honestedat i coratge. I els darrers anys el bé públic ha estat sotmès a un atac sostingut per part d’obscurs interessos privats

(...)

Tenim el dret i el deure d’exigir responsabilitats, honestedat i transparència en la gestió pública. I d’impulsar reformes en el funcionament de les institucions i les polítiques públiques que evitin que els fets es tornin a repetir. Però sabem que les normes i les bones intencions són insuficients si no van acompanyades d’una ciutadania activa atenta al seu acompliment"

(podeu llegir el manifest complert als fitxers adjunts)

Per adherir-se al manifest cal escriure a favb@favb.cat

La concentració es va du a terme el dissabte 21 de novembre a les 18:00h a plaça sant Jaume.

Més informació

Afegeix un comentari nou