Deixem enrere els estereotips sexistes en les joguines!

F Pere Tarrés
 Font:
Font:

Deixem enrere els estereotips sexistes en les joguines!

F Pere Tarrés

Resum: 

#trenquemestereotips és el nom de la campanya impulsada per l'Institut Català de les Dones per situar el joc com a transmissor de valors d'equitat entre nens i nenes.

L'objectiu de la campanya, aprofitant l'augment de compra de joguines durant les festes de Nadal, és sensibilitzar a les xarxes socials per prendre consciència de la importància del temps de joc per educar els infants en els valors de l’equitat entre homes i dones.

La iniciativa #trenquemestereotips consta de quatre imatges que combinen joguines carregades d’estereotips de gènere amb els eslògans “M’agrada disfressar-me de fada ninja”; “M’agrada arreglar les coses amb una mica màgia”; “M’agrada que el meu peluix faci de migcampista”; “M’agrada carregar la cuineta al camió”, que conviden a la reflexió sobre la superació d'estereotips a través dels següents missatges:

  • Els jocs són importants per ajudar les criatures a desenvolupar el seu potencial. Jugant ens formem, adquirim valors i comportaments.
  • No hem de condicionar les criatures a uns determinats jocs pel fet d’haver nascut nen o nena. Deixem enrere els estereotips sexistes.
  • Jugant, tots hem de poder desenvolupar la tendresa, la valentia, la sensibilitat, la iniciativa o la fortalesa.
  • Construïm un futur on dones i homes respectem les nostres diferències i ens relacionem com a iguals.

Afegeix un comentari nou