El Tercer Sector, en contra de la sentència i a favor de la llibertat

Xarxanet.org
 Font: Fotomovimiento
Totes elles manifesten el seu desacord davant de les penes de presó. Foto: Fotomovimineto
 Font: Assemblea Nacional Catalana
Reclamen defensar, de manera pacífica i democràtica, la mobilització i el del dret a votar. Fot: ANC

El Tercer Sector, en contra de la sentència i a favor de la llibertat

Xarxanet.org

Resum: 

Les primeres reaccions per part de diverses entitats del teixit associatiu català no s’han fet esperar i mostren el desacord davant les penes de presó.

El Tercer Sector no s’ha quedat de mans creuades davant de la recent sentència del Tribunal Suprem i les primeres reaccions per part de diverses entitats del teixit associatiu català no s’han fet esperar. Totes elles manifesten el seu desacord davant de les penes de presó a què han estat condemnats els i les representants de la societat civil i polítics. Així mateix, reclamen defensar, de manera pacífica i democràtica, la mobilització i el del dret a votar i a expressar la voluntat de la ciutadania catalana.

En aquesta línia, la Taula del Tercer Sector Social i La Confederació han difós un comunicat conjunt en què expressen que “les penes de presó dictaminades als líders del procés, d’entre 9 i 13 anys, són desproporcionades i injustes”. Així mateix, recorden que “el Tercer Sector Social és transversal i divers amb persones amb diferents ideologies i sensibilitats, però que si hi ha un aspecte que el caracteritza i que és comú és la defensa dels drets i les llibertats”.

Per la seva banda, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) ha publicat un manifest en què només s’accepta l’absolució com a sentència. L’entitat escolta posa de manifest que “la judicialització d’aquest conflicte ha abocat a un problema polític i social que s’hauria d’haver resolt únicament a través del diàleg i consultant democràticament al conjunt del poble català”. La FCEG acaba fent una crida als agrupaments, famílies, exmembres i a tot l’escoltisme a “mobilitzar-se per defensar els valors escoltes des de la cultura de la pau i la no-violència”.

A més, són múltiples les entitats de diversos àmbits del sector que a través de les xarxes socials han mostrat el seu rebuig a la sentència.

Afegeix un comentari nou