Es crea l'Observatori de la Dependència, projecte pioner d’atenció a la gent gran

F Pere Tarrés
 Font: Srgpicker
Les persones interessades i usuàries poden conèixer estudis i informes elaborats periòdicament. Foto: Srg Picker
 Font: Roberto Faccenda
L'entitat ha donat a conèixer el nou Ideari d’ACRA, una proposta de compromís amb la qualitat del sector. Foto: Roberto Faccenda

Es crea l'Observatori de la Dependència, projecte pioner d’atenció a la gent gran

F Pere Tarrés

Resum: 

Planteja un nou espai de recerca i coneixement que ajudi al desenvolupament del sector de la dependència i d'atenció a la gent gran.

ACRA, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials ha creat l'Observatori de la Dependència, un projecte pioner a nivell europeu que planteja un espai de recerca sobre el sector d’atenció a la dependència i la gent gran. A través d'una pagina web, les persones interessades i usuàries poden conèixer estudis i informes elaborats periòdicament per la mateixa entitat i consultar un repositori amb dades oficials dels organismes públics i elements d’investigació relacionats amb l’àmbit d’atenció a la gent gran.

Aquest instrument té com a objectiu aportar coneixement, a partir d’una diversitat d’agents del sector, com a base per a la creació de riquesa i de cohesió social. Pretén ser un referent que contribueixi a desenvolupar el coneixement i la innovació en l’àmbit de l’atenció a la gent gran. La seva principal funció serà, a través de l’anàlisi de la realitat, prendre decisions per donar resposta a problemàtiques de l’actualitat i així potenciar el desenvolupament del sector.

A més, des de l’Observatori de la Dependència fomentarà la participació i l’intercanvi d’idees i d’informació entre professionals mitjançant un espai d’interacció en què s’hi podran consultar diverses novetats. Comptarà amb un fòrum d’opinió i amb la realització periòdica de seminaris o conferència de persones expertes que s’impartiran a través de la web en temps real. Es tracta d’un portal web dinàmic, en què s’aniran generant nous documents i activitats de forma habitual.

Nou marc ètic sobre l’atenció a la gent gran

Juntament amb l’Observatori, l’entitat ha donat a conèixer el nou Ideari d’ACRA, un document que constitueix una proposta de compromís amb la qualitat del sector i que es pot consultar en el mateixa pàgina web. Es tracta d’un nou marc ètic sobre l’atenció a la gent gran desenvolupat amb els centres que té associats. Destaquen aspectes com el fet de situar les persones en el centre de l’atenció i apoderar-les en la presa de decisions per assolir el respecte, la dignitat i la plena autonomia.

Afegeix un comentari nou