Es crea una plataforma de dones expertes per ampliar la seva presència als mitjans

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Es crea una plataforma de dones expertes per ampliar la seva presència als mitjans

Resum: 

A través de la Plataforma Expertas, més de 200 dones especialistes en diferents àmbits es posen a disposició dels mitjans de comunicació per tal de potenciar-hi la seva visibilitat.

Diverses associacions de dones professionals a nivell estatal han unit forces per crear la Plataforma Expertas. Aquesta iniciativa pretén augmentar la presència de les dones expertes en les informacions periodístiques, millorar la percepció social i aplanar el camí de la igualtat.

Donen així resposta a "una necessitat latent", ja que les xifres parlen per si soles: Nou de cada deu persones expertes consultades per mitjans de comunicació són homes. En aquest sentit, la presidenta de la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE), Elsa González, afirma que aquesta eina és fonamental "perquè, en l'actualitat, els mitjans reflecteixen un món fet, dirigit i explicat per homes".

Facilitar a la societat la possibilitat d'escoltar l'opinió de dones amb talent pot aplanar el camí de la igualtat, que és un factor imprescindible per al desenvolupament social i econòmic.

Les dones que siguin especialistes en algun àmbit o tema s'hi poden registrar com a candidates, tot explicant la seva especialitat i trajectòria. Una comissió independent i mixta examina les sol·licituds i selecciona els millors expedients perquè s'incorporin a la base de dades de la plataforma. La seva presidenta, Ana Lamas, assegura que d'aquesta manera la comunitat compta amb "dones expertes de primeríssim nivell".

Així, els mitjans de comunicació hi poden recórrer quan necessitin l'opinió d'una persona experta. Hi poden fer cerques buscant pel nom de la persona, per temes, sectors, activitats o paraules clau, així com per províncies. Per poder-se posar en contacte amb les dones professionals hauran de registrar-se en el portal.

Les associacions que impulsen aquesta iniciativa són Women CEO, Ánima, Federación de Empresarias y Profesionales (BPW Spain), International Women's Forum (IWF), Mujeres para el Diálogo y la Educación (MDE) i Professional Women's Network (PWN).

Font: Dones en Xarxa

Afegeix un comentari nou