I Jornades de Fotografia Social

 Font:
Font:

I Jornades de Fotografia Social

Resum: 

La Fundació Vicente Ferrer ens convida, a finals del mes de març, a les Primeres Jornades de Fotografia Social on podrem contemplar la relació que s'estableix entre la fotografia, la comunicació i la realitat.

Les tardes del 25 al 28 de març, quatre professionals amb experiències ben diverses aplicades al sector social, al periodisme, al màrqueting i a l'art, es reuniran per tal de fer-nos constatar el caràcter documental que té la fotografia, així com la seva responsabilitat social.

Quina és la responsabilitat i el compromís tàcit d’aquests professionals, en concordança amb els agents socials? Existeix una intencionalitat explícita de transformar realitats a través de la imatge?

En aquestes jornades de caràcter interdisciplinar, es vol debatre i reflexionar sobre com la mirada personal del fotògraf pot afectar a com s'aborden determinats contextos socials, com per exemple el de l'exclusió social.

Així com també, analitzar el llenguatge publicitari, artístic, periodístic o documental que s'empra per mostrar situacions de discriminació. Què s’amaga darrere d'aquest tipus d'imatges?

Les primeres jornades sobre fotografia social que organitza la Fundació Vicente Ferrer en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, pretenen esdevenir un reconeixement a la tasca fotogràfica, una tasca, avui més que mai, necessària per a fer-nos coneixedors i evitar mantenir-nos neutrals davant les causes que provoquen la pobresa i les desigualtats.

Consulta el programa

Dies i horari: del 25 al 28 de març de 19h a 21h

Lloc: [La Virreina] Centre de la Imatge. Palau de la Virreina. La Rambla, 99. Barcelona

Entrada lliure.

Aforament limitat.

Podeu seguir informats via Twitter a través de l'etiqueta #fotosocial2014

Afegeix un comentari nou