Quins són els reptes i oportunitats del Tercer Sector a Europa?

F Pere Tarrés
Portada de l'informe. Font: Wirtschafts Universität de Viena
Portada de l'informe. Font: Wirtschafts Universität de Viena
Gràfic que mostra la confiança amb el Tercer Sector per països.  Font: Wirtschafts Universität de Viena
Gràfic que mostra la confiança amb el Tercer Sector per països. Font: Wirtschafts Universität de Viena

Quins són els reptes i oportunitats del Tercer Sector a Europa?

F Pere Tarrés

Resum: 

La Wirtschafts Universität de Viena ha elaborat un informe, per països, on s'exposa l'estat de salut en que es troba el Tercer Sector en territori europeu.

"The Third Sector in Europe: Challenges, Opportunities and Required Leadership Skills", aquest és el títol de l'informe que va publicar el passat 22 de setembre la Universitat Wirtschafts de Viena, on un grup d'experts elabora, per països, una anàlisi exhaustiva de l'estat de salut del Tercer Sector a Europa i dels reptes de futur i oportunitats que s'hi presenten.

El document conclou que, com a denominador comú en tots els estats, el Tercer Sector està operant en uns entorns altament dinàmics amb canvis constants caracteritzats per la seva volatilitat, incertesa i complexitat. Tenint en compte aquest marc, els principals reptes i oportunitats globals giren entorn a temes de finançament, innovació i pensament empresarial, gestió dels recursos humans, la imatge pública i confiança en el sector, responsabilitat i governança, cooperació i temes de legalitat.

D'altra banda, l'informe recull reptes més específics de certes regions o estats. Per exemple, els països rics del nord i centre d'Europa es troben amb situacions molt diferents als estats del sud, els quals han estat colpejats amb més duresa per la recent crisi econòmica, o els països de l'est els quals mostren condicions extraordinàries producte de la dilatada transició del comunisme al capitalisme viscuda durant les darreres dècades.

El document també dóna especial importància al desenvolupament del lideratge i les competències empresarials del Tercer Sector com a elements clau per incrementar la contribució del sector a l'hora de solucionar les necessitats bàsiques de la societat.

Aquells que vulguin més informació específica sobre el seu estat o regió, poden consultar l'informe.

Afegeix un comentari nou