L’impacte de la inserció laboral en les persones amb trastorn mental

 Font:
Font:

L’impacte de la inserció laboral en les persones amb trastorn mental

Resum: 

FECAFAMM i AMMFEINA organitzen una jornada de treball on s’aportaran evidències de l’impacte positiu que la inserció laboral té tant per a la persona i el seu entorn com per a la societat en general.

El treball no només suposa una font d’ingressos, sinó que representa un mecanisme de participació i d’inclusió social i esdevé la porta d’accés al drets de ciutadania. Però, la precarietat del mercat laboral i la dificultat per a la sostenibilitat dels models, recursos, serveis i programes adreçats a la inclusió social i laboral de les persones amb problemes de salut mental limiten les oportunitats d’aquestes persones.

Amb l’objectiu de posar de relleu l’impacte i el retorn de la seva inclusió i visibilitzar la capacitat d’innovació a l’hora de posar en marxa estratègies i actuacions que facilitin aquesta inserció, FECAFAMM i AMMFEINA celebraren el proper 1 de juny la jornada “Inclusió laboral i salut mental: evidències i innovació. Perspectives nacionals i internacionals”.

L’acte tindrà lloc al CaixaForum i, al llarg del matí, diferents experts nacionals i internacionals compartiran les seves experiències i aprenentatges. Totes aquelles persones que vulguin assistir hauran de realitzar la inscripció abans del 24 de maig.

Programa

9.00h Acollida i registre de participants

09.30h Acte inaugural

10.00h Conferència inaugural “Impacte socioeconòmic de la promoció del treball per a persones amb trastorn mental en l’àmbit de la Unió Europea”

11.00h Descans

11.30h Taula rodona “Altres metodologies d’intervenció en l’àmbit laborall”

  • Wander Reitsma, director del Clubhouse de Waterheuvel d’Amsterdam i membre del directori de l’EPCD (Associació Europea per al Desenvolupament dels Clubhouses)
  • Viviane Silva, Fundación Uztai Fundazioa de Bilbao, coordinadora del projecte EMPAD (Empoderament d’adults amb malaltia mental per a l’aprenentatge i la inclusió social) per a l’Estat Espanyol
  • Immaculada Pinar, codirectora de l’Associació Joia i directora del projecte Bitàcola
  • Modera: Pau Gabarrella, director tècnic d’AMMFEINA

13.00h Taula d’Experiències: “ Les empreses socials, el treball i la salut mental: la perspectiva econòmica i territorial”

14.00h Cloenda

Inscripció

  • Dia: 1 de juny
  • Lloc: Av.Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 – Barcelona (CaixaForum)
  • Horari: de 9h a 14h
  • Preu: 20€ (10€ membres entitats federades FECAFAMM i AMMFEINA)
  • Més informació: federacio@fecafamm.org i 93 272 1451

Afegeix un comentari nou