La commemoració del DENIP 2017 a Lleida mirarà cap a les persones refugiades

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La commemoració del DENIP 2017 a Lleida mirarà cap a les persones refugiades

F Pere Tarrés

Resum: 

El Dia Universal de la Pau i la No Violència que se celebrarà a la capital del Segrià comptarà amb diverses activitats que posaran en primer pla el dret a la migració.

El proper dilluns 30 de març, la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida juntament amb altres centres escolars de la ciutat organitzen una jornada oberta a tota la ciutadania en motiu de la commemoració el Dia Universal de la Pau i No violència DENIP 2017. D’entre el conjunt d’activitats, destaquen la lectura de diversos testimonis reals i una concertació de rebuig a les guerres i les fronteres.

Durant el matí, la plaça Ricard Vinyes acollirà diverses accions d’escolars de centres educatius de la ciutat en el si d'una taula informativa. Hi participaran, entre d’altres, el col·legi Sant Jaume Les Heures, Col·legi Episcopal i l'institut Ronda. A la tarda, al col·legi La Noguera de Balaguer es farà un taller d'Educació per la Pau amb alumnes d'infantil i primària a partir del conte “La petita Carlota”. Un centre on, vinculat amb el DENIP, es pot veure en aquest centre educatiu l'exposició “25 arguments per la pau” fins el 6 de febrer.

Propostes pedagògiques DENIP 2017 a Infantil, Primària i ESO

Des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida també s’ha fet arribar als Centres Educatius un seguit de propostes per alumnat d’educació infantil, Primària i ESO per treballar el DENIP a partir de promoure els valors dels Drets Humans, la cultura de la pau, la convivència, l’asil, la immigració i el refugi.

Concentració “No en el nostre nom”

El mateix dia 30, en el marc del DENIP, la Plataforma No en el nostre nom Lleida torna a sortir el carrer. La concertació i la performance en rebuig de les guerres i les fronteres tindrà lloc a les 18.30h a la Plaça Sant Joan.

Afegeix un comentari nou