La contribució de Catalunya al desenvolupament global

F Pere Tarrés
Cartell procés participatiu cooperacioó per al desenvolupament
La iniciativa està oberta a tothom, però dirigida especialment a persones que treballen, estan vinculades o tenen interès en els diversos temes de debat sobre aquest tema
Taula amb diverses persones en una plaça en ple procés participatiu
La iniciativa està oberta a tothom, però dirigida especialment a persones que treballen, estan vinculades o tenen interès en els diversos temes de debat sobre aquest tema

La contribució de Catalunya al desenvolupament global

F Pere Tarrés

Resum: 

Es posa en marxa un procés participatiu que vol comptar amb la totalitat d’agents protagonistes de la cooperació catalana i d’organitzacions d’altres països.

La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament posen en marxa un procés participatiu que vol comptar amb la totalitat d’agents protagonistes de la cooperació catalana i d’organitzacions d’altres països. La iniciativa està oberta a tothom, però dirigida especialment a persones que treballen, estan vinculades o tenen interès en els diversos temes de debat sobre aquest tema, a ONGD i entitats catalanes o de qualsevol altre país, i a organitzacions contraparts de la cooperació catalana.

Aquest procés s’emmarca en quatre eixos de debat, ‘Gestió del coneixement i orientació a resultats’, ‘La política pública: organització i agents’, ‘Visió transformadora’ i ‘Noves eines i aliances’, i permet diverses formes de participació. Per un costat, s’ofereix la possibilitat de formar-ne part fent arribar propostes noves o escollint un tema de debat existent al qual pot unir-se qualsevol persona. Per l’altra banda, tothom pot inscriure’s a una o diverses sessions de debat per aportar la seva pròpia visió en alguna de les 24 sessions presencials previstes. Aquest procés participatiu que va donar el tret de sortida el passat mes de juliol, finalitzarà el proper 30 d’octubre.

La cooperació al desenvolupament es considera un instrument fonamental per demostrar i fer efectius el compromís i la responsabilitat de Catalunya amb els grans problemes de la humanitat. Uns problemes que a dia d’avui es manifesten en qualsevol de les societats desenvolupades, inclosa la catalana. Des de l’any 2015, el desenvolupament compta amb un nou marc per posar en comú els esforços d’estats i societats, i alhora mesurar l’avenç davant els objectius que compartits, com són l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que se’n deriven, adoptats per les Nacions Unides.

Afegeix un comentari nou