La Fundació Pinnae resol la 4a Convocatòria d’Impuls pel Territori

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a: 
Maria Bombardó Soro
Presentació de la convocatòria.  Font: Fundació Pinnae
Presentació de la convocatòria. Font: Fundació Pinnae
Presentació de la convocatòria.  Font: Fundació Pinnae
Presentació de la convocatòria. Font: Fundació Pinnae
Webinar de la convocatòria.  Font: Fundació Pinnae
Webinar de la convocatòria. Font: Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae resol la 4a Convocatòria d’Impuls pel Territori

Autor/a: 
Maria Bombardó Soro
Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

En total, 24 projectes d’entitats de tota la vegueria del Penedès i de temàtiques variades es beneficiaran de les dotacions.

El dia 20 de juliol es van anunciar els 24 projectes seleccionats per a la 4a Convocatòria d’Impuls pel Territori de la Fundació Pinnae. Es tracta d’iniciatives dutes a terme per entitats culturals, artístiques, mediambientals i d’esport inclusiu que actuen a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf.

Aquesta convocatòria ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés en la fase d’avaluació final dels projectes, aprofitant l’àmplia experiència d’aquesta entitat en l’àmbit. En la valoració s’han seguit uns criteris preestablerts de viabilitat tècnica i econòmica, treball en xarxa, difusió i impacte en el territori i les persones, especialment.

És la quarta vegada que se celebra aquesta crida, que no es va poder dur a terme el 2021. L’edició d’enguany compta amb una dotació de 300.000 euros, i s’ha obert, per primera vegada, més enllà de les entitats de caràcter merament social, ampliant-se a organitzacions dels àmbits cultural, esportiu i mediambiental. Els projectes presentats podien atenir-se a dues modalitats diferents. La modalitat A, amb una aportació de fins a 6.000 euros, i la modalitat B, de fins a 15.000.

Els projectes

Durant poc menys d’un mes, del 20 d’abril al 18 de maig, totes les entitats de les comarques de la vegueria del Penedès podien enviar les seves propostes. La selecció es va resoldre el 13 de juliol a la sessió del Patronat de la Fundació Pinnae de Vilafranca del Penedès, quan es van atorgar els ajuts als 24 projectes amb la puntuació més alta a l’avaluació.

Gràcies a l’ampliació dels àmbits d’actuació dels projectes elegibles, en aquesta edició s’han seleccionat iniciatives d’àrees molt diverses i amb temàtiques i accions molt innovadores.

Hi ha projectes adreçats a persones en risc d’exclusió social, com el programa ‘Re-Crear’ de la cooperativa Nou Verd; accions que busquen cobrir necessitats socioeducatives, com la de l’Associació Elna per a aprendre a cuidar les emocions; propostes culturals i artístiques, com ‘+ Música’, de la Fundació Manyanet; plans d’assistència a persones grans o en situació de malaltia o discapacitat, com el programa ‘Joves Garraf’ de l’associació Atra; i propostes esportives i mediambientals, com ‘De peus a terra’, de l’Associació Axioma, i ‘Salut i Natura’, del GEPEC.

La Fundació Pinnae ha destacat la qualitat de les iniciatives presentades, i és que totes han aconseguit puntuacions molt altes segons els criteris d’avaluació. També s’ha lloat la tasca de les entitats socials que treballen al territori, dedicades a enfrontar els reptes socials que van sorgint.

Afegeix un comentari nou