Els interessos i limitacions del jovent en l'àmbit de les economies transformadores

Fundació Pere Tarrés - Transversal
La implicació del jovent en les economies transformadores, a estudi. Font: Imatge d'arxiu
La implicació del jovent en les economies transformadores, a estudi. Font: Imatge d'arxiu
La Fundació Ferrer i Guàrdia posa en marxa una recerca per conèixer el grau de coneixement i d’interès de les persones joves en els models econòmics i de consum alternatius.  Font: Fundació Ferrer i Guàrdia
La Fundació Ferrer i Guàrdia posa en marxa una recerca per conèixer el grau de coneixement i d’interès de les persones joves en els models econòmics i de consum alternatius. Font: Fundació Ferrer i Guàrdia

Els interessos i limitacions del jovent en l'àmbit de les economies transformadores

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La Fundació Ferrer i Guàrdia posa en marxa una recerca per conèixer el grau de coneixement i d’implicació de les persones joves en els models econòmics i de consum alternatius.

Les desigualtats socials i la crisi climàtica que viu el nostre planeta obliguen la ciutadania a repensar el model de consum i apostar per economies transformadores i sostenibles. En aquesta lluita per un futur millor, el jovent esdevé un agent cabdal. Però, quin és el grau d’implicació d’aquestes persones amb aquests nous models econòmics? Coneixen els impactes del seu consum sobre els països del Sud global?

La Fundació Ferrer i Guàrdia ha engegat una investigació pionera sobre Economies Transformadores i persones joves que pretén descobrir els interessos dels i les joves pels models econòmics i de consum alternatius en àmbits com el de la roba o l’alimentació així com les limitacions que condicionen un consum conscient envers les economies sostenibles.

L’estudi, encarregat per la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques, utilitza una metodologia qualitativa basada en grups de discussió i compta amb la col·laboració de diverses entitats sense ànim de lucre com Esplais Catalans, l'Escola Lliure El Sol, la Federació de Casals de Joves de Catalunya, Consell Nacional de la Joventut, Consell de la Joventut de Barcelona, així com diversos Serveis Municipals de Joventut.

Els grups de discussió són sessions telemàtiques amb persones joves d’1 hora i mitja de durada que tindran lloc el dimecres 30 de juny a les 17.30 hores i el dimarts 6 de juliol a les 18.00 hores. Per participar-hi, només cal completar el formulari de registre.

Els resultats d’aquestes trobades i les respostes al qüestionari permetran elaborar un informe amb les principals conclusions sobre els interessos i els reptes a la participació de les persones joves en les economies transformadores.

Crida a les entitats a participar-hi

La Fundació Ferrer i Guàrdia fa una crida a les entitats socials a implicar-se en la recerca. Aquelles que estiguin interessades a participar-hi, poden col·laborar-hi fent difusió dels grups de discussió entre el jovent de l’entitat i animant-los a participar-hi o a omplir el qüestionari.

D’altra banda, aquelles entitats que ho prefereixin, poden organitzar el seu propi grup de discussió entre els i les joves de la seva entitat. En aquest cas, s’oferirà una formació gratuïta sobre economies transformadores.

Per a més informació, podeu contactar amb la Fundació Ferrer i Guàrdia per correu electrònic.

Afegeix un comentari nou