Arriba la Marató de TV3 2016

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Arriba la Marató de TV3 2016

F Pere Tarrés

Resum: 

L'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques seran les protagonistes de la 25a edició, que tindrà lloc el diumenge 18 de desembre.

A Catalunya, l'ictus és la primera causa de mort de les dones i la tercera dels homes, i cada any es produeixen més de 13.000 casos d'aquesta malaltia, dels quals 1.300 afectats són menors de 55 anys. A més, malgrat sobreviure a l'ictus, un 45 % de les persones que el pateixen tindrà una discapacitat, ja sigui motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió, generant greus repercussions en la qualitat de vida.

L'ictus afecta anualment prop de 17 milions de persones a tot el món i en causa la mort a sis milions, sent la primera causa d'incapacitat i, segons els experts, l'epidèmia del futur, ja que el patiran una de cada sis persones.

La Marató 2016 també tractarà les lesions medul·lars i cerebrals ocasionades per un traumatisme. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i de la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel•ligència. D’altra banda, les lesions medul·lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivades d’aquest estat.

A l'edició anterior, la Marató de TV3 va recaptar 7.015.367€ per fer front a la diabetis i la obesitat.

Vols fer voluntariat a la Marató?

Les inscripcions per al voluntariat de La Marató 2016 començaran el 8 de novembre a les 10.00 i es podran fer a través de voluntariat.org.

Les persones voluntàries són un dels eixos essencials de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Cada any hi participen al voltant de 2.400. El seu temps i dedicació al llarg de les 15 hores de durada del programa fan possible la rebuda dels milers de donatius i el funcionament de les seus telefòniques.

Afegeix un comentari nou