Les malalties minoritàries aconsegueixen 9.404.256 euros gràcies a La Marató de TV3!

F Pere Tarrés
 Font: La Marató
Tot plegat ha estat possible, també, gràcies a les 3.400 persones voluntàries que han atès les trucades solidàries. Font: La Marató
 Font: Ajuntament de Tàrrega
Es calcula que per sobre d’un milió de persones han participat en activitats esportives, musicals o gastronòmiques. Font: Ajuntament de Tàrrega

Les malalties minoritàries aconsegueixen 9.404.256 euros gràcies a La Marató de TV3!

F Pere Tarrés

Resum: 

Una edició més, Catalunya s’ha omplert de festa amb les més de 3.500 iniciatives populars organitzades per entitats d’arreu del territori.

Es podria dir que La Marató de TV3 s’ha convertit en la festa solidària per excel·lència a Catalunya. Les xifres aconseguides al llarg de la història d’aquesta iniciativa solidària parlen per sí soles i aquest any, dedicada a les malalties minoritàries, no ha estat pas una excepció. El marcador tancava amb la contundent xifra de 9.404.256 euros, quantitat que es dedicarà a la investigació d’aquest tipus de malalties. Enguany, el format televisiu ha canviat, però la solidaritat del poble català es manté ben viva.

I és que Catalunya s’ha omplert de festa amb les més de 3.500 iniciatives populars organitzades per entitats d’arreu del territori. Es calcula que per sobre d’un milió de persones han participat en activitats esportives, musicals o gastronòmiques, entre moltes altres, per sensibilitzar i sumar fons al marcador del programa. Un mapa interactiu a la web de La Marató ha permès mostrar tota aquesta solidaritat, que també ha traspassat fronteres. Tot plegat ha estat possible, també, gràcies a les 3.400 persones voluntàries que han atès les trucades solidàries.

La xifra aconseguida fins al moment, però, no és ni de bon tros la definitiva. Des d’avui i fins al proper 31 de març, tothom qui ho vulgui pot seguir fent donatius a través dels caixers automàtics, Internet o aplicacions per a dispositius mòbils. El paper actiu i la solidaritat de la població catalana suposarà un impuls de la recerca biomèdica per trobar tractaments més eficaços i per lluitar contra aquest tipus de malalties, que al nostre país afecten unes 400.000 persones. Des de l'any 1992, La Marató ha aconseguit finançar més de 870 projectes de recerca.

Afegeix un comentari nou