Lleida tindrà un nou cens de persones sense llar

F Pere Tarrés
 Font: Arrels Fundació
El recompte pretén sensibilitzar a la ciutadania i aconseguir la seva mobilització des del voluntariat
 Font: Ajuntament de Lleida
El recompte pretén sensibilitzar a la ciutadania i aconseguir la seva mobilització des del voluntariat

Lleida tindrà un nou cens de persones sense llar

F Pere Tarrés

Resum: 

Serà el tercer en 10 anys i el faran possible persones voluntàries, entitats col·laboradores del projecte i personal tècnic de l’ajuntament.

A la ciutat de Lleida es durà a terme un nou recompte de persones sense llar el proper 24 d’octubre. Serà el tercer, després dels realitzats els anys 2008 i 2016, i vol servir per saber quantes persones dormen al carrer o en allotjaments d’atenció a les persones sense llar durant una nit. El recompte el faran possible uns 41 equips formats per 4 o 5 voluntaris/àries, que poden inscriure’s a través d’aquest espai web, juntament amb persones que formen part de les entitats col·laboradores i personal tècnic de l'àrea municipal d'inclusió.

Aquest recompte pretén sensibilitzar a la ciutadania i aconseguir la seva mobilització des del voluntariat per col·laborar en aquest projecte. Per fer-lo s'utilitzarà, un any més, una graella en forma d’enquesta d'observació que aportarà dades bàsiques del nombre de persones que dormen al carrer. Entre altres, s’hi informarà del gènere i la ubicació, l'edat aproximada, l'origen, els llocs concrets on dormen. A més, dies abans es duran a terme entrevistes a aquelles persones que hi accedeixin, per tal de disposar d'una informació més qualitativa.

En línia amb ‘The European End Stret Homelessness Campaign’, l’objectiu és que l’any 2020 no hi hagi persones dormint al carrer a la ciutat de Lleida. Del recompte del 2016 van sorgir recomanacions que han servit per orientar diversos projectes, i ha posat de manifest que obtenir dades quantitatives i qualitatives resulta imprescindible per planificar polítiques socials adequades atenent a la realitat de cada moment. El recompte d’enguany també compta amb la col·laboració de la Càtedra d'Innovació Social de la UdL i el suport de la Fundació Arrels i de la xarxa d'entitats socials d'atenció a les necessitats bàsiques de Lleida.

Afegeix un comentari nou