"Per menjar bé, bo i barat", el receptari d'àpats saludables a preu assequible

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Per menjar bé, bo i barat", el receptari d'àpats saludables a preu assequible

Resum: 

La Creu Roja publica el receptari "Per menjar bé, bo i barat", que compta amb el suport de Nestlé i la Fundació Alícia, amb l'objectiu que les famílies sense recursos puguin alimentar­-se amb la major normalitat possible.

El llibre de receptes "Per menjar bé, bo i barat" ha estat coordinat per l'equip de dietistes i nutricionistes de la Creu Roja juntament amb la col·laboració de cuiners catalans de gran renom internacional com Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Fina Puigdevall i Isma Prados.

L'objectiu del receptari és clar: àpats saludables i equilibrats a un preu assequible, i és que tots ells tenen com a màxim el cost d'un euro per persona. La finalitat és repartir-lo entre les famílies usuàries dels projectes d'alimentació de la Creu Roja com per exemple el Programa d'Aliments de la UE, les beques de menjador escolar, el projecte #Menjarsalinsti per a centres educatius de Secundària, els kits de suport social, els Centres de Mediació Social de Creu Roja Joventut, etc. Cal tenir en compte que l'any passat la Creu Roja va donar ajuda alimentària a fins a 60.000 infants en risc.

Les receptes estan separades aliments: verdures, llegums, ous, peixos, carns, cereals i fruites. També hi ha un apartat en el qual la Fundació Alícia hi ha col·laborat especialment aportant-hi innovació, és el dedicat als àpats elaborats amb conserves per aquelles famílies vulnerables que reben ajuda alimentària d'entitats socials i/o que pateixen pobresa energètica i no poden cuinar perquè no poden pagar la llum o el gas.

"Per menjar bé, bo i barat" forma part del projecte de la Creu Roja Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, nascut el maig de 2014, que té com a l’objectiu recaptar 1 milió d’euros per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils en un any. Des de l'inici i fins ara ha recaptat 710.000 euros per aquesta causa.

Comentaris

Moltíssimes gràcies per el ressò!

A vosaltres!

Molt interessant i útil aquest receptari.

Equip de xarxanet.org

Sr., Sra.,

Voldria saber on es pot comprar el receptari i el seu preu

gracies

Maria García

Bon dia Maria,

A la nostra biblioteca online pots trobar el receptari i descarregar-te'l gratuïtament. Només cal que cliquis sobre 'Descàrrega directe'.

D'altra banda, per saber el preu i on trobar-lo et recomanem que contactis amb Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil mitjançant el correu info@ellsnopodenesperar.org o el telèfon 902 22 22 92.

Moltes gràcies

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou