Neix un projecte per recuperar horts abandonats

Neix un projecte per recuperar horts abandonats

Resum: 

La iniciativa Torna Terra també busca recuperar productes locals amb un alt valor social i aposta pel consum de proximitat potenciant el cooperativisme i la creació de xarxes.

El projecte Torna Terra neix amb la voluntat de tornar a fer productius els horts abandonats que hi ha arreu del territori. Per fer-ho possible, el pagès Arnau Vilaseca, juntament amb l'Associació l'Era i les cooperatives Mengem Bages i l'Arada, ajuda els productors a comercialitzar els seus productes, apostant pel cooperativisme i per un circuit de venda curt, de proximitat, basat en la confiança i amb un alt valor social.

A més, els responsables del projecte faciliten el planter de varietats locals i assessoren sobre quina és la millor producció que s'ha de fer depenent de la situació climàtica o les característiques del terreny.

Com funciona el projecte Torna Terra?

  • L'Arnau Vilaseca és l'encarregat de la recuperació dels horts.
  • L'associació Era proveeix de llavors i assessora als productors perquè la producció arribi a bon port.
  • Els productes Torna Terra són ecològics, degudament certificats pel CCPAE i comercialitzats a través del projecte MengemBages de la Cooperativa Frescoop SCCL amb l'objectiu de collir i servir per tal que el producte sigui el més fresc possible.
  • Les caixetes i les etiquetes per la presentació dels diferents productes les fa l’Amisol (Associació Pro Minusvàlids de Solsona i Comarca).

L'hort de la Bassa del Coll, al Solsonès, ha estat el punt d'inici d'aquest projecte que seguirà al 2016 amb l'Hort de la Ratera.

Per a més informació

Afegeix un comentari nou