Quan la innovació es transforma en acció

Autor/a: 
Dani Ferrer
 Font:
Font:

Quan la innovació es transforma en acció

Autor/a: 
Dani Ferrer

Resum: 

Voleu saber les principals idees de la conferència presentació del llibre sobre la innovació a les entitats a ESADE?

El passat dia 26 de Setembre, l’Institut d’Innovació Social de ESADE i Fundación PricewaterhouseCoopers van fer una conferència sobre la innovació a les entitats i la presentació del llibre "Innovar para el cambio social. De la idea a la acción". L’acte de presentació de l’estudi, presentació de dos exemples d’entitats innovadores i una conferència sobre innovació en la gestió de persones.

Pel què fa a la presentació del llibre i estudi, es van posar de manifest els principals resultats de l’enquesta utilitzada. Alguns dels punts a destacar van ser:

  • Els àmbits en els que més s’innova en el Tercer Sector són: la captació de fons, la comunicació i la creació de noves iniciatives.
  • Els elements que les entitats consideren com a claus perquè les entitats siguin innovadores són: l’equip (capacitació, perfil treballadors, etc), el lideratge, la cultura organitzativa i el compromís de l’equip.
  • Es tracta d’un sector poc innovador, on només un 8% de les persones que han respost l’enquestaconsideren que les entitats en general són innovadores i un 42% creu que en general no innoven.

Per complementar la presentació de l’estudi es van presentar dos exemples d’innovació: Creu Roja Espanyola i Fundació Hazloposible.org:

a) “Tu código va a cambiar el mundo”. Un projecte de crowdsourcing impulsat per la Fundació Hazloposible.org.

b) L’Aplicació mòbil de Creu Roja disposa d’un apartat específic per voluntaris. Una aplicació que, entre altres, permet al coordinador de voluntariat localitzar a les persones disponibles (dins d’un determinat territori, amb la formació necessària, amb l’horari, etc) i treure estadístiques per veure l’històric d’activitat dels voluntaris.

Igualment es van explicar algunes de les accions que havia desenvolupat la Fundación Hazloposible.org de cara a passar d’una innovació improvisada a una d’estructurada. Entre elles:

a) designar una persona per motivar als seus companys a innovar

b) invertir un 10% de la jornada laboral de cada treballador/a a innovar

c) formació dels treballadors/es en tècniques per fomentar la creativitat

d) definir unes línies estratègiques a seguir per a innovar

e) definir un espai en el que apuntar i mostrar les idees que sorgeixen

f) dissenyar indicadors per mesurar la implementació del procés

Més informació i mencions concretes a través de l’etiqueta #innovaONG.

Afegeix un comentari nou