Tarragona i Sabadell fan una crida pel recompte de persones sense llar

F Pere Tarrés
 Font: Arrels Fundació
Es tracta de fer el recompte de les persones que pernocten al carrer o que utilitzen alguns dels recursos existents a les ciutats adreçats a aquest col·lectiu. Foto: Arrels Fundació
 Font: Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar
La forma de recollir la informació serà mitjançant paper i a través d'una aplicació mòbil. Foto: Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar

Tarragona i Sabadell fan una crida pel recompte de persones sense llar

F Pere Tarrés

Resum: 

Ambdues activitats necessiten de persones voluntàries per desenvolupar l’acció, organitzada conjuntament entre entitats del tercer sector i administracions locals.

Tarragona i Sabadell duran a terme, el proper mes de maig, un recompte de les persones sense sostre que viuen a cada localitat. A la capital tarragonina tindrà lloc la nit del 14 al 15 de maig, mentre al municipi del Vallès Occidental es realitzarà del 21 al 22 del mateix mes. Ambdues activitats necessiten de persones voluntàries per desenvolupar l’acció, organitzada conjuntament entre entitats del tercer sector i administracions locals.

Es tracta de fer el recompte de les persones que pernocten al carrer o que utilitzen alguns dels recursos existents a les ciutats adreçats a aquest col·lectiu. Els objectius principals són saber quin és l’estat i comptabilitzar el nombre de persones que viuen sense sostre actualment. Així mateix, l’activitat també vol servir per sensibilitzar la ciutadania sobre el fenomen del sensellarisme, amb la finalitat de poder desenvolupar accions i projectes.

Tarragona, nit del 14 al 15 de maig.

A partir del nombre de persones voluntàries que s'apuntin al projecte, aquestes es dividiran en petits grups que recorreran les diverses zones de la ciutat. Durant el recompte, voluntaris/àries hauran de comptar el nombre de persones que observin dormint al carrer aquella nit, mitjançant una fitxa d’observació que aporta l’organització. La forma de recollir la informació serà mitjançant paper i a través d'una aplicació mòbil.

Inscripcions

Sabadell, nit del 21 al 22 de maig.

Es farà un recorregut per la trama urbana de la ciutat vallesana en què es registrarà el nombre de persones que hi pernocten, així com les característiques del lloc on passen la nit. Les persones voluntàries, organitzades en grups de 2 o 3 persones i coordinades per membres de la organització, recorreran una zona assignada i registren la informació sobre fitxa en paper i mitjançant una aplicació mòbil. El servei ve precedit d’una sessió conjunta de formació.

Inscripcions

Afegeix un comentari nou