Una nit per comptar (amb) qui no té sostre

F Pere Tarrés
 Font: Arrels Fundació
El recompte tindrà lloc la nit del 16 al 17 de maig i cal ser major d'edat per particiar-hi
 Font: Arrels Fundació
Les dades extretes de la tasca diària de les organitzacions s'afegeixen a les obtingudes en el recompte
 Font: Arrels Fundació
L’any passat, el recompte va permetre visualitzar 1.026 persones dormint al carrer

Una nit per comptar (amb) qui no té sostre

F Pere Tarrés

Resum: 

S’obren les inscripcions per participar en el recompte de persones sense sostre al carrer, que tindrà lloc la nit del 16 al 17 de maig a Barcelona.

Torna el recompte de persones sense sostre al carrer a la ciutat de Barcelona. Ho farà la nit del 16 al 17 de maig i les inscripcions per participar-hi s’han obert avui mateix. La iniciativa, promoguda per la Xarxa de Persones Sense Llar (XAPSLL), té el doble objectiu de comptabilitzar el nombre de persones que dormen al carrer en un moment concret i de detectar nous espais de pernocta a partir d’una prospecció exhaustiva de tots els barris i districtes.

Per formar part del recompte s’ha de ser major d’edat, sense necessitat de comptar amb experiència prèvia en accions d’aquest tipus. Des de l’organització es recomana portar smartphome amb la bateria carregada per poder fer servir l’aplicació mòbil que s’utilitza per a dur a terme el recompte. A més, també s’aconsella tenir previst un mitjà de transport per tornar a casa, degut a què l’activitat acabarà en plena matinada.

La XAPSLL és el segon any consecutiu que organitza aquesta acció. L’any passat, el recompte va permetre visualitzar 1.026 persones dormint al carrer i 1.954 allotjades en equipaments, en una activitat en què hi van participar un total de 998 persones voluntàries. Aquestes accions, junt amb altres realitzades en edicions passades, han permès sistematitzar dades de la situació de les persones sense llar a la capital catalana, fent possible la publicació dels següents informes:

Una iniciativa metodològica

Des de l’any 2016, la XAPSLL, pionera en la recollida d’informació quantitativa i qualitativa, ha consolidat una metodologia pròpia consistent en realitzar recomptes anuals de les persones que pernocten a la via pública i la recollida de dades de persones que aquella mateixa nit pernocten en equipaments residencials de la XAPSLL. A aquest treball, s’hi afegeixen les dades de què disposen en les organitzacions i en els equips de carrer de la ciutat extretes de la seva tasca diària.

Afegeix un comentari nou