Uniraid: el ral·li per a estudiants més solidari

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
El 5 de juny, la Clara i la seva parella van comprar un cotxe de segona mà per reparar-lo i preparar-lo per la cursa. Font: Clara Martínez. Font: Font: Clara Martínez.
El 5 de juny, la Clara i la seva parella van comprar un cotxe de segona mà per reparar-lo i preparar-lo per la cursa. Font: Clara Martínez.
La cursa tindrà lloc del 15 al 23 de febrer pel desert d'Erg Chebi. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La cursa tindrà lloc del 15 al 23 de febrer pel desert d'Erg Chebi. Font: Unsplash.
Un dels requisits de la cursa és participar amn un turisme de més de 20 anys d'antiguitat. Font: Clara Martínez. Font: Font: Clara Martínez.
Un dels requisits de la cursa és participar amb un turisme de més de 20 anys. Font: Clara Martínez.

Uniraid: el ral·li per a estudiants més solidari

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

La cursa pel desert del Marroc pretén portar material solidari a diferents aldees en situació de vulnerabilitat.

L’Uniraid és una aventura humana i solidària per a estudiants amb esperit emprenedor d’entre 18 i 28 anys. Es tracta d’un itinerari de 9 dies pel desert del Marroc en turismes de més de 20 anys, que donarà el tret de sortida el 15 de febrer i finalitzarà el 23 del mateix mes.

L’Uniraid no és un ral·li ni una cursa de velocitat, sinó un viatge d’aventura en el qual els i les participants han de completar 7 etapes sortejant tot tipus d’obstacles, reptes i proves. L’edició d’enguany s’iniciarà i finalitzarà a Tànger, travessant l’Atles en direcció al desert d’Erg Chebi i arribant a ciutats com Marrakech.

L’objectiu principal és que cada equip entregui 60 kg de material solidari per diferents aldees del desert del Marroc, 20 quilos més que l’anterior edició. L’organització ajudarà a transportar aquest material solidari des de l’inici de la ruta fins als poblats destinataris, on cada equip farà l’entrega personalment.

El Dakar dels i les estudiants

Així és com li diuen molts joves que hi participen, entre ells la Clara Martínez, que enguany participarà al seu primer Uniraid. “El meu company d’equip, que és la meva parella, m’ho va proposar. Al principi no teníem ni cotxe i jo tampoc sabia res d’arreglar cotxes, però em va semblar molt interessant i em vaig apuntar”, explica Martínez.

El 5 de juny de 2019, van comprar un cotxe de segona mà per participar i a partir d’aquí es van posar a arreglar-ho. “Ens ho va portar una grua perquè no tenia ni assegurança ni papers i tampoc arrencava. Després d’un manteniment bàsic ja va començar a funcionar i vam comprar noves peces per adaptar-ho al desert”, apunta Martínez. “Vam aprendre a base de molts i molts vídeos de You Tube i el consell d’amics i familiars. Al final, la mecànica d’un cotxe vell d’aquestes característiques és relativament senzilla” afegeix la jove.

Un dels aspectes que més els hi va costar aconseguir van ser mecenes per obtenir el material solidari. “Ha costat molt anar darrera de la gent. Entre el 85 i el 90% de la gent et diu que ja tenen altres projectes amb els que col·laboren o simplement que no els interessa. Presentar el projecte de forma atractiva sempre ajuda, però has de fer moltes trucades, enviar molts correus i esperar que et facin cas”, recalca Martínez.

Per la Clara, tots aquests mesos de preparació han representat un gran repte i anima tothom a participar. “Tot i que no en tinguis ni idea de mecànica, és un món molt interessant i divertit. No has de tenir por a embrutar-te les mans perquè aprens moltes coses. Tothom qui s’ho estigui pensant s’hauria de llençar cap a endavant i viure aquesta aventura”.

Amb els nervis previs de la cursa, la Clara afronta aquest repte amb molta il·lusió i motivació. “Espero agafar més confiança en mi mateixa. Anar a conduir a un lloc totalment diferent com és el desert, amb un cotxe que has arreglat tu mateixa, fa una miqueta de por, però tinc moltes ganes i vull demostrar-me a mi mateixa que ho puc fer”.

Afegeix un comentari nou